Комітет Ради підтримав ліквідацію ОАСК / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Парламентський комітет з правової політики підтримав законопроекти Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомляє правова організація DeJure в Facebook.

Ці законопроекти підтримали тільки депутати фракції "Слуга народу", а "Батьківщина", "Голос" і "ОПЗЖ" виступили проти.

Відео дня

Тепер документи мають розглянути в залі Верховної Ради народні депутати.

Також повідомляється Законопроекти № 5369 і № 5370, які підтримав комітет, передбачають ліквідацію ОАСК: судді перестануть здійснювати правосуддя. Заміть його створять Київський міський окружний адмінсуд, до якого перейде розгляд справ, підсудних ОАСК зараз.

Читайте такожСудді ОАСК звернулися в ПАРЄ через ініційовану Зеленським ліквідацію суду

Ліквідація ОАСК: що відомо

  • 13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".
  • В ОП зазначили, що ОАСК втратив до себе довіру через скандали з "плівками", корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами і численних сумнівних рішень. Там також додали, що стара і неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість, вона втратила довіру громадян України і вимагає повного очищення.
  • Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що президент нібито піддався на "маніпуляції окремих активістів", внісши до парламенту законопроект про ліквідацію суду.