Кулеба відзначив, що Україна налаштована на пошук рішень з врегулювання ситуації на Донбасі \ REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ключ до миру в Україні та припинення російської агресії - у Москві.

Читайте такожКулеба анонсував підготовку до зустрічі голів МЗС "нормандського формату" у вересні

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом прес-конференції в Києві.

Відео дня

За словами Кулеби, досягнення успіху в питанні врегулювання ситуації Донбасі можливе лише тоді, коли до процесу активно залучені усі елементи переговорного процесу: ТКГ, міністри закордонних справ, радники лідерів країн та самі лідери «нормандського формату».

«За останні два місяці ви побачили надзвичайно активний рух на всіх цих рівнях і зусилля для того, щоб зробити крок вперед. Цей крок був зроблений – це режим припинення вогню, який попри те, що ми фіксуємо деякі фортифікаційні роботи з того боку, але в принципі режим припинення вогню тримається, і відсутність вбитих і поранених в результатів бойових дій є доказом цього», - заявив він.

Кулеба також наголосив, що «ключ до миру в Україні, ключ до припинення російської агресії проти України знаходиться в Москві».

Зрештою, за словами міністра, його «обнадіює» той факт, що, завдяки залученості Німеччини та Франції, зусиль України та «певним позитивним крокам» з боку Росії, вдалося зрушити з місця процес врегулювання на Донбасі.

Кулеба відзначив, що Україна налаштована на пошук конкретних рішень з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, якщо така налаштованість є і в Росії, то «ключ (до миру на Донбасі – УНІАН) не просто знайдеться, то він зробить поворот і замок може відкритися».

Новини по темі: