Кравчук очолив делегації в ТКГ / фото УНІАН

Призначення першого президента України Леоніда Кравчука головою Тристоронньої контактної групи в Мінську є символічним.

Таку думку в ефірі Obozrevatel TV висловила віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. "Як мінімум, це символічно, що людина з таким бекграундом призначена в ТКГ", – зауважила вона.

Читайте такожЛеонід Кравчук заявив, що готовий на компроміси з Росією щодо Донбасу: на які саме - не уточнив

Відео дня

Топ-чиновниця зізналася, що їй не доводилося особисто працювати з Кравчуком, але вона "безмежно поважає" його як мудрого лідера країни.

На думку Стефанішиної, перший президент – людина, яка в своїх рішеннях керується, перш за все, національними інтересами країни, має досвід відновлення держави з нуля і продемонстрував, що готовий брати на себе відповідальність.

"Тому впевнена, що це дуже гарне рішення", – резюмувала вона.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня стало відомо, що екс-президент Кучма вирішив припинити участь в роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Президент Зеленський зауважив, що він з повагою ставиться до рішення Кучми і подякував йому за роботу на чолі української делегації в ТКГ.

29 липня Зеленський повідомив, що на посаду нового глави делегації України в ТКГ розглядаються кандидатури чинного першого заступника голови української делегації, віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, першого президента України Кравчука та ще кількох осіб.

30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.