Планується, що президенти серед іншого обговорять міжнародний порядок денний / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вирушив з робочим візитом до Російської Федерації.

Про це у п'ятницю, 19 лютого, повідомили у прес-службі Лукашенка.

22 лютого в Сочі повинні відбутися переговори білоруського президента з президентом Росії Володимиром Путіним.

Відео дня

«Планується, що лідери двох країн детально обговорять широкий комплекс питань розвитку білорусько-російських відносин, спільне реагування на виклики, що виникають, зокрема й у сфері військової безпеки, взаємодію в інтеграційних структурах», — розповіли у прес-службі.

Крім того, Путін і Лукашенко повинні обмінятися думками щодо міжнародного порядку денного.

Читайте також"На той світ я це не заберу": Лукашенко назвав умови свого відходу з поста президента БілорусіРаніше про майбутню зустріч президентів повідомляв прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Вибори та протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головну опонентку Світлану Тихановську — 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримували учасників мітингів і застосовували до них силу, влада відкривала політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, зокрема з Польщі, Литви, України та США.
  • У Євросоюзі не визнали результатів виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська, яка змушена була виїхати до Литви через політичні переслідування, попросила ОБСЄ посприяти її поверненню на батьківщину. Також вона озвучила бажання зустрітися з владою України.