Вадим Галайчук вважає, що є "плюс" в тому, що Ангела Меркель спочатку відвідає РФ, а потім – Україну / фото УНІАН

У тому, що канцлер Німеччини Ангела Меркель спочатку зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, а потім з українським лідером Володимиром Зеленським, може бути "плюс" – Київ, можливо, отримає більше інформації про позицію Кремля.

Через те, що канцлер спочатку вирушить у РФ, а потім поспілкується з українською стороною, не спостерігається якийсь тривожний сигнал, розповів нардеп з партії "Слуги народу" та перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань інтеграції в Євросоюз Вадим Галайчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

Співрозмовник зазначив, що складання графіка президента та канцлера є складним процесом.

Відео дня

"...Я не бачу проблеми у порядку проведення зустрічей... Я впевнений, що Меркель донесе певні меседжі, щоб найважливіше для європейського континенту питання безпеки й порушень міжнародного законодавства Росією почало вирішуватися у тому річищі, в якому це пропонує робити Україна", – додав парламентар.

Раніше повідомлялося, що 22 серпня Ангела Меркель відвідає Київ з офіційним візитом та зустрінеться з Володимиром Зеленським. 

Пізніше з'ясувалося, що канцлер ФРН 20 серпня прибуде до Москви й поспілкується з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, Німеччина не підтримує незаконну анексію українського Криму Росією. ФРН також бере участь у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі – є членом нормандського формату переговорів (Берлін, Київ, Москва та Париж).