МЗС України відреагувало на російські санкції /фото REUTERS

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює протест проти розширення переліку українських фізичних осіб, стосовно яких уряд Російської Федерації ввів санкції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС. Зазначається, що цього разу до переліку були включені не лише народні депутати та представники громадського суспільства, але й представники українського дипломатичного корпусу.

"Розглядаємо такі агресивні дії Росії як кроки відчаю від провальної роботи російської дипломатії на міжнародній арені, провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи", - наголошують у МЗС.

Відео дня

Читайте такожДанілов про санкції Росії: найкращий подарунок до 30-річчя Незалежності УкраїниУ міністерстві підкреслюють, що Україна продовжить докладати послідовних зусиль задля припинення окупації Росією тимчасово окупованих українських територій, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. При цьому зазначається, що українська сторона залишає за собою право вжити відповідних заходів реагування відповідно до норм та принципів міжнародного права.

Вас також можуть зацікавити новини