Дубінський виступає за проведення партійних праймеріз напередодні місцевих виборів / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський нагадав, що минуло 10 днів з моменту заяви президента Володимира Зеленського про намір провести праймеріз для відбору кандидатів від СН у мери найбільших міст.

Але, наголосив нардеп на своїй сторінці у Facebook, механізм праймеріз досі не розроблений та не оприлюднений функціонерами партії.

"Як представник партії та фракції, який має намір взяти участь у праймеріз з відбору кандидата на посаду мера Києва, вважаю за потрібне ініціювати партійний і громадський діалог на тему правил та механізму цього відбору", - продовжив Дубінський.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, як можуть проводитись партійні праймеріз перед місцевими виборами

Нардеп запропонував кілька простих кроків, які необхідно спільно обговорити:

Крок перший. Визначення всередині партії й фракції кандидатів, які хочуть і можуть брати участь у виборах мерів.

Крок другий. Внутрішньопартійне/внутрішньофракційне рейтингове голосування, якщо для конкретного міста таких охочих набереться більше 4.

Крок третій. 2-3 одночасні соціологічні дослідження з визначенням рівня підтримки й впізнаваності конкретних кандидатів.

Крок четвертий. Проведення дебатів кандидатів на базі національних та інформаційних телевізійних каналів з голосуванням глядачів за кандидата з найбільшим рівнем довіри.

Крок п'ятий. Презентація фінального списку кандидатів партії.

"Впевнений, такий відбір можна провести максимум протягом місяця і представити українцям реальних кандидатів партії, які будуть готові з честю боротися за інтереси громадян у всіх великих містах", - підсумував "слуга народу".

Як повідомляв УНІАН, 131 депутат з фракції "Слуга народу" підписали звернення до президента Володимира Зеленського з проханням переконати керівництво партії СН провести внутрішньопартійний праймеріз для відбору кандидатів в мери всіх великих міст, що мають стратегічне значення для країни.

20 травня Зеленський, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції, заявив, що праймеріз у партії «Слуга народу» перед виборами мера Києва відбудеться, і він буде підтримувати на цих виборах його переможця.

«Що стосується праймеріз. Я в Києві буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу». Чи буде праймеріз? Буде! Чи будуть входити в праймеріз кандидати в мери Києва не тільки від «Слуги народу»? Обов'язково будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди, які готові боротися на відкритому праймеріз на засіданні нашої фракції «Слуга народу». Тому обов'язково. Хто буде кращим - того я і підтримаю», - заявив він.