Ілюстрація REUTERS

Судді Окружного адмінсуду Києва, яким детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру, ухвалювали замовні рішення у власних інтересах та в інтересах політичних і бізнес-кіл.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідство встановило, що 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Відео дня

Читайте такожПідкуп керівництва САП і НАБУ: в САП заперечують наявність листування генпрокурора і підозрюваної

За версією слідства, вказана злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних та бізнес-кіл.

Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом з наперед визначеним результатом.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 17 липня, в ОАСК заявили, що в будівлі суду проходять обшуки у "справах Майдану". Обшуки також проходили в Державній судовій адміністрації.

Згодом журналіст Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ пред'явило підозру в створенні злочинної організації та захопленні влади голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівнику Держсудадміністрації Зиновію Холоднюку.

Пізніше цю інформацію підтвердили в НАБУ та зазначили, що триває процес вручення підозр ще 4 особам.