Віктор Орбан / REUTERS

Проблеми відносин України та Угорщини можуть бути усунені тільки після зустрічі на найвищому рівні.

Про це в інтерв’ю Голос Америки повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«Ми розуміємо, що комплексно усі проблеми у наших відносинах можуть бути усунені тільки після проведення зустрічі президента України та прем’єр-міністра Угорщини. І ми працюємо для того, щоб така зустріч відбулась і була результативна. Проте поки ні про які поступки мова йти не може, ми шукаємо взаємоприйнятні рішення», – пояснив Кулеба.

Відео дня

Читайте такожМЗС: Для зустрічі Зеленського та Орбана у липні потрібні ще два елементи

При цьому міністр підтвердив блокування Угорщиною засідань комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Однак сам же Будапешт, за словами Кулеби, приєднався до консенсусу щодо надання Україні статусу учасника програми розширених можливостей НАТО.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що блокування засідання комісії Україна - НАТО на високому рівні пов’язане з українським освітнім законодавством та з законом про мову.

Угорський міністр зауважив, що між Угорщиною та Україною залишаються суперечливі питання, які стосується освіти і використання мови угорської меншини на території України.

За його словами, протягом червня три спільних комісії України та Угорщини мають узгодити кроки, які вирішать суперечливі питання у відносинах двох країн.