Порошенко дав пораду російському журналісту / скріншот відео

Нардеп і п'ятий президент України Петро Порошенко, який сьогодні повертається до Києва, перед вильотом з аеропорту Варшави встиг відповісти на запитання російських пропагандистів.

Відповідне відео опублікував Телеграм-канал російського сайту "РИА Новости".

Представники росЗМІ виявилися серед журналістів, які супроводжували Порошенка в аеропорту. Один з них запитав екс-президента, чи не побоюється той арешту. Порошенко відповів негативно, заявивши, що "з ним правда і народ України".

"А чого ви російською питаєте?",- втрутилася в розмову Марина Порошенко, дружина екс-президента. Після глава "Євросолідарності" спитав у журналіста, з якої він країни. Той українською мовою уточнив, що з Росії, але добре її розуміє, хоч і не вистачає тренувань.

"Вчіть українську", - сказав йому Порошенко.

Найближчим часом Порошенко прилетить з Варшави до Києва. За подіями, пов'язаними з його прибуттям і судовим засіданням у "вугільній" справі, слідкуйте в онлайн-трансляції УНІАН.

Підозра Порошенка в держзраді

Наприкінці 2021 року стало відомо, що Петру Порошенку відправили поштою підозру у державній зраді. Сам Порошенко зараз перебуває за кордоном.

Тоді ж п'ятий президент записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну в січні. У ролику Порошенко розповів, що перебував у Варшаві, де заплановані зустрічі з польськими та європейськими політиками, і має намір повернутися в Україну "за власним графіком".

Раніше в ДБР заявили, що Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" групою громадян України.

6 січня Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка. Майно, на яке суд вирішив накласти арешт, включає квартири у Вінниці та Києві, маєток у Козині, земельні ділянки, а також акції приватних компаній. Відомо, що свої найцінніші бізнес-активи, в тому числі й кондитерську корпорацію Roshen, екс-президент завчасно переписав на старшого сина.

Адвокати Порошенка нещодавно заявили, що Офіс генпрокурора і суд приховують від громадськості існування постанови про затримання їх підзахисного для його доставки до суду.