Разумков підкреслив, що це повинен бути "найбільш збалансований та якісний законопроект" \ фото УНІАН

Законопроект про всеукраїнський референдум парламент може розглянути найближчим часом.

Читайте такожУ ВР схвалили кінцевий варіант законопроекту про всеукраїнський референдум

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв'ю Радіо Свобода. "У вівторок, якщо я не помиляюся, або в середу було підписано лист до Венеціанської комісії і туди було направлено перший законопроект з цього пакету про народовладдя – про загальнонаціональний референдум. І я сподіваюся, що найближчим часом, там кілька тижнів, ми зможемо його винести в зал Верховної Ради і розглянути", - сказав Разумков.

Відео дня

Він підкреслив, що це повинен бути "найбільш збалансований та якісний законопроект".

Разумков розповів, що на сьогодні , є й інші ініціативи, які, будуть незабаром розроблятися та ухвалюватися - законопроекти про місцеві референдуми, народне вето, народну ініціативу.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту перший віце-спікер Руслан Стефанчук заявив про вихід на фінальну версію першого законопроекту з низки законопроектів, які стосуються народовладдя, - про всеукраїнський референдум.

Він виступив за проведення дискусії між фракціями і групами щодо зазначеного законопроекту, а також «внутрішнього наукового круглого столу». Потім, за його словами, законопроект необхідно перекласти англійською мовою, щоб отримати на нього рецензії провідних інституцій, які займаються питаннями народовладдя у світі.

4 березня Інформаційне управління Апарату Верховної Ради повідомило, що на громадське обговорення виноситься оприлюднений на парламентському сайті проект закону «Про всеукраїнський референдум».

Зазначалося, що це перший законопроект у сфері народовладдя та прямої демократії, що схвалений учасниками робочої групи з розробки проектів законів з питань народовладдя.

Громадське обговорення мало тривати до 18 березня включно.