Верховний суд розпочав слухання за позовом Марченка \ фото : УНІАН

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду розпочав слухання за позовом дружини народного депутата від "Опозиційної платформи - за життя" Віктора Медведчука Оксани Марченко до президента України Володимира Зеленського щодо персональних санкцій, запроваджених проти неї.

Читайте такожЗабравши собі весь пляж: ЗМІ показали палац Медведчука у Криму (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, цим позовом вона оскаржує указ президента від 19 лютого.

Відео дня

У ході засідання адвокат Марченко Сергій Ріпа заявив клопотання про залучення до справи як третіх осіб Раду національної безпеки і оборони та Службу безпеки України. Суд задовольнив це клопотання та оголосив перерву до 14:00 24 травня.

Адвокат не аргументував свою позицію про нібито незаконність указу президента. Він зазначив, що Марченко - громадянка України, і санкції проти неї не можуть бути застосовані, та додав, що більш детально аргументує свою позицію у суді під час наступного засідання.

Санкції проти Марченко

 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції застосовані до Медведчука і Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, що знаходяться в розпорядженні Медведчука і його дружини.

Того ж дня Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО.