Шабунін - Офіс Венедіктової каже, що вибухівки у підкинутих гранатах не було / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У Рівному розпочато кримінальне провадження за фактом виявлення біля дверей квартири матері керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна вибухового пристрою.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте такожШабунін про вибухівку біля квартири матері: це мені такий "привіт"

Відео дня

Згідно з повідомленням, Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактами погрози вбивством та хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї (ч. 1 ст. 129, ч. 4 ст. 296 КК України).

За даними слідства, ввечері 30 грудня у Рівному біля дверей квартири, де мешкає мати громадського діяча у сфері боротьби з корупцією, виявлено 2 предмети, схожі на гранати та пластикову коробку, перемотані скотчем.

Мешканців будинку було евакуйовано, на місці працювала вибухотехнічна група. За попередніми даними, в корпусах гранат вибухівки не виявлено.

Наразі слідчі дії для встановлення осіб, причетних до злочину, тривають. Будуть призначені вибухово-технічна та молекулярно-генетична експертизи.

Зазначається, що досудове розслідування в кримінальному провадженні, яке здійснює Головне управління Національної поліції в Рівненській області, взято на контроль керівництвом Офісу генерального прокурора.

Вночі 30 грудня поліція повідомила, що знайшла під квартирою матері Шабуніна у Рівному саморобний вибуховий пристрій – двох гранат і чорної коробки.

Шабунін нагадав, що поліція за півроку так і не спромоглася знайти хоча б виконавців підпалу його будинку, не кажучи вже про замовників.

Підпал будинку Шабуніна: що відомо

  • Вранці 23 липня у Центрі протидії корупції заявили про підпал будинку керівника центру Віталія Шабуніна. Голови правління ЦПК з сім'єю вдома не було, а батьки встигли вибігти на вулицю. Сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід до будинку, повідомляли в організації.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу будинку за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.
  • У поліції повідомили, що на місці пожежі будинку Шабуніна не знайдено решток від вибухового пристрою.