Німеччина зупинила сертифікацію "Північного потоку-2" / фото ua.depositphotos.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль привітав рішення Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца зупинити сертифікацію "Північного потоку-2" та зазначив, що цей проект має бути остаточно заборонений.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, додавши, що визнання Росією так званих "Л/ДНР" є черговим порушенням суверенітету й територіальної цілісності нашої держави та основ міжнародного права.

"Разом із нашими міжнародними партнерами ми будемо вживати всі необхідні заходи, аби цей крок агресії отримав рішучу відповідь. Ми очікуємо посилення санкцій і військової та економічної допомоги. Цивілізований світ має дати консолідовану відповідь прямо зараз. Хочу принагідно привітати оперативне рішення Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца зупинити сертифікацію "Північного потоку-2". Цей проект має бути остаточно заборонений", – написав він.

Як повідомляв УНІАН, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, сьогодні, 22 лютого, заявив, що Німеччина здійснила кроки, щоб зупинити процес сертифікації газопроводу "Північний потік-2". За його словами, це відповідь на дії Росії щодо визнання незалежності "ЛНР" та "ДНР".

"Північний потік-2": що відомо про проект

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачено будівництво і робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Оператором газопроводу є компанія Nord Stream 2 AG, 100% акцій якої належать "Газпрому".

10 вересня 2021 року в Росії заявили про закінчення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Для запуску "Північного потоку-2" необхідна його сертифікація німецькими органами. Ця процедура була розпочата, проте 16 листопада 2021 року призупинена. Після сертифікації німецькими органами дозвіл на експлуатацію повинна надати Єврокомісія. Без схвалення з боку ЄК газопровід не може бути запущений в експлуатацію.

Вас також можуть зацікавити новини: