Ілюстрація REUTERS

В Україні найбільшу підтримку зараз мають 4 партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа ˗ За життя», «Європейська солідарність» та «ВО «Батьківщина».

Читайте такожРада розпочинає пленарний тиждень: які законопроекти розглядатимуть депутати найближчими днями (наживо)Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова з 17 по 24 червня.

Так, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, то найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія «Слуга народу» - за неї готові віддати свій голос 20,5% серед усіх респондентів, або 30% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме. За «Опозиційну платформу ˗ За життя» готові проголосувати відповідно 14% і 22%, за «Європейську солідарність» ˗ 10% і 16%, за «Батьківщину» ˗ 6% і 8,5%, за «Громадянську позицію» ˗ 2% і 3%, за політичну партію «Сила і честь» ˗ 3% і 3%, за «Опозиційний блок» ˗ 2% і 2%, за партію «Голос» ˗ 1,5% і 2%, за партію Шарія ˗ 1,5% і 2%, за «Об’єднання «Самопоміч» ˗ 1% і 2%, за "Українську стратегію Гройсмана" ˗ 1% і 2%, за ВО «Свобода» ˗ 1% і 2%, за "Радикальну партію Олега Ляшка" ˗ 1% і 1%, за кожну з інших партій ˗ менше 1% респондентів.

Відео дня

Дослідження проводилось соціологічною службою Центру Разумкова методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомляв УНІАН, чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 70% українців у разі проведення наприкінці червня другого туру президентських виборів, до якого б вийшов і екс-президент Петро Порошенко.