Зеленського підтримали б 70% українців / Фото УНІАН

Діючого главу держави Володимира Зеленського підтримали б 70% українців у разі проведення наприкінці червня другого туру президентських виборів, до якого б вийшов і екс-президент Петро Порошенко.

Про це свідчать передані УНІАН результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова з 17 по 24 червня 2020 року.

Читайте такожРада має оголосити місцеві вибори не пізніше як за 90 днів до них - Разумков

Відео дня

Зазначається, що якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Зеленський - 25% серед усіх респондентів, або 35% тих, хто взяв би участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Також висловили намір проголосувати за Юрія Бойка відповідно 15% і 20%, за Порошенка ˗ відповідно 11% і 16%, за Юлію Тимошенко ˗ відповідно 6% і 8%, за Ігоря Смешка ˗ відповідно 3% і 4%, за Анатолія Гриценка ˗ відповідно 2% і 3%, за Руслана Кошулинського ˗ відповідно 1% і 2%, за Олександра Вілкула ˗ відповідно 1% і 2%, за Олега Ляшка ˗ відповідно 1% і 1%.

При цьому повідомляється, що у випадку проведення другого туру президентських виборів, і до нього, як і в 2019 році, вийшли б Зеленський та Порошенко, за Зеленського проголосували б 41% серед усіх респондентів, або 70% тих, хто взяв би участь у голосуванні і визначився, за кого голосуватиме, за Порошенка ˗ відповідно 16% і 30%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опитування проведене в рамках дослідницького проекту Центру Разумкова, що здійснюється за підтримки представництва «Фонду Фрідріха Науманна за свободу» в Україні.