Кернес проходить лікування у берлінській клініці «Шаріте» / фото instagram.com/gepard59

Повідомлення про нібито смерть міського голови Харкова Геннадія Кернеса, які з’явилися учора в соціальних мережах, не відповідають дійсності.

Про це йдеться у заяві Харківської міської ради.

«Життєдіяльності і працездатності міського голови Геннадія Кернеса загрози немає. Хвиля чуток про його нібито смерть, яка накрила вчора ввечері харківські пабліки та соцмережі, - не більше, ніж фейк, виготовленням і розповсюдженням якого займаються політичні опоненти чинного мера, в тому числі й ті, хто конкурує з ним за посаду міського голови на майбутніх виборах», - йдеться у заяві.

Відео дня

У міськраді нагадали, що Кернес проходить лікування у берлінській клініці «Шаріте».

«Відділення, в якому перебуває міський голова, має чіткий регламент своєї роботи, який не передбачає у пацієнта і тих, хто його відвідує, ніяких гаджетів. Саме цим пояснюється відсутність будь-якого відеозвернення Кернеса до городян», - пояснили у мерії.

У відомстві також зазначили, що кілька днів тому професор клініки Норберт Сутторп дав офіційні роз'яснення щодо здоров'я Кернеса. Медик розповів, що міський голова «прогресує з кожним днем, і ми сподіваємося на його повне одужання».

«Клініка «Шаріте» є одним з кращих лікувальних закладів світу, який ніколи не ставить свою репутацію під удар приховуванням або фальсифікацією інформації про здоров'я свого пацієнта», - додали у міськраді.

Читайте також"Прогресує кожного дня": друг Кернеса спростував чутки про його нестабільний стан

Хвороба Кернеса: що відомо

  • У міського голови Харкова Геннадія Кернеса підтвердили COVID-19 та викликане ним двостороннє запалення легень. Його госпіталізували до однієї з харківських лікарень.
  • 17 вересня Кернеса в тяжкому стані доставили до німецької клініки «Шаріте».
  • Згодом у міськраді повідомили, що стан мера не викликає у лікарів побоювань за його життя, і він може невдовзі повернутися до Харкова.
  • 23 вересня «Блок Кернеса - Успішний Харків»висунув Кернеса кандидатом на посаду міського голови Харкова.