Зеленський і Порошенко очолюють президентський рейтинг / фото УНІАН

Поступова втрата підтримки українців президентом Володимиром Зеленським призводить до скорочення розриву в рейтингу між ним та екс-очільником країни Петром Порошенком. Це пов'язано з низкою резонансних подій, в яких фігурувало ім'я нинішнього президента.

Про це заявив заступник директора дослідницької компанії Антон Грушецький в ефірі "Радіо НВ".

Серед факторів, що сприяють зниженню рейтингу Зеленського, соціолог назвав офшорний скандал, відставку Разумкова, а також тему тарифів і майбутнього опалювального сезону.

Відео дня

"Це нервує велику кількість українців і не мотивує позитивно ставитися до влади, схвалювати її дії", - пояснив Грушецький.

Читайте такожЗеленський про" друге " президентство: я краще виконаю все в один термін і поїду відпочивати

Він також прокоментував рейтинг проросійських політиків, які не потрапили до першої трійки. За словами Грушецького, вони стали неприйнятні для частини українців, однак є й інші причини.

"Не можна виключати, що ті, хто їх підтримують, в опитуваннях можуть менш охоче говорити, що вони їх підтримують. У тому плані, що може виглядати не дуже комфортно сказати інтерв'юеру: "Я знаю про Медведчука, я знаю про держзраду, але я все одно буду за нього голосувати". Такі респонденти будуть ухилятися від відповіді або називати іншу відповідь", - пояснив експерт.

Рейтинг політиків в Україні - жовтень-2021

За даними телефонного опитування, проведеного 15-18 жовтня 2021 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), Зеленський продовжує лідирувати в президентському рейтингу при Всеукраїнському опитуванні громадської думки, але спостерігається тенденція до зниження рівня його підтримки.

Соціологи розповіли, що в першому турі Зеленський має відносно найбільшу підтримку - 19,1% серед усіх респондентів і 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

На другому місці - лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, за якого проголосували б 12,1% і 15,6% відповідно. На третьому місці - лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,4% і 12,2%. Далі йдуть співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко (7,3% і 9,4%), лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко (6% і 7,8%) і колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков (5,5% і 7,1%).