Славомір Новак / фото УНІАН

НАБУ і САП повідомили про підозру шостому підозрюваному в рамках розслідування щодо екс-керівника "Укравтодору" Славоміра Новака.

Читайте такожЕкс-голові "Укравтодору" офіційно висунули звинуваченняЯк повідомила прес-служба НАБУ, підозра в наданні колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України неправомірної вигоди і її легалізації на території Польщі вручено бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України.

«Процесуальну дію виконано 28 липня в рамках розслідування спільної слідчої групи в складі НАБУ, САП, Центрального антикорупційного бюро (Польща) та Окружної прокуратури Варшави. Таким чином, загальна кількість учасників злочину досягла шести осіб», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 20 липня польські правоохоронці заявили про затримання в Польщі Новака, а також колишнього командира спецпідрозділу JW GROM Даріуша С. і підприємця з Гданська Яцека П.

Раніше повідомлення про підозру було вручено п'яти особам. Йдеться про в.о. голови «Укравтодору», двох громадян Польщі, іноземного громадянина - представника однієї з компаній-учасниць тендерів «Укравтодору», а також про колишню радницю в.о. голови «Укравтодору», громадянку України.

У вересні 2019 року Кабінет міністрів звільнив Новака з посади керівника Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»). Він очолював компанію протягом трьох років.