Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що між Україною та РФ після анексії Криму та початку війни на Донбасі немає відносин.

Читайте такожЗеленський хоче "не просто завершити" війну на Донбасі, а з найменшими втратами та поверненням територій

Про це він повідомив на спільній з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом прес-конференції у Відні. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

Відео дня

«Я завжди намагаюсь говорити відверто. У вашому питанні прозвучало таке слово – «стосунки». На жаль, ми втратили це слово і втратили значення цього слова між нашими країнами після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на сході країни», - заявив він.

Зеленський зазначив, що раніше українці і росіяни називали один одного "братами і сестрами", і між країнами були прекрасні відносини, були «прекрасні стосунки», а «сьогодні 14 тисяч загиблих», та «немає двох територій нашої незалежної країни».

«Тому я поки що не знайшов ті слова, що саме «між нами», - додав президент.

Водночас Зеленський зауважив, що «ми почали говорити, що призвело в тому чи іншому випадку до режиму тиші, який складніше, ніж ми думали, але він є, і ми змогли все-таки повернути додому 140 полонених. Мені здається, що це і є початок діалогу, а з приводу «стосунків» нам, мені здається, ще дуже і дуже рано говорити».

Що відомо про спілкування Зеленського з Путіним