Вітольд Фокін (праворуч) братиме участь у роботі ТКГ / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що перший прем'єр-міністр України (1990-1992 рр.) Вітольд Фокін братиме участь у роботі української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Зеленський сказав під час спілкування з журналістами в місті Часів Яр у Донецькій області. Трансляція заходу велась Офісом президента у Facebook.

Читайте такожЗеленський призначив чиновника МВС часів Януковича заступником голови Офісу президента

Відео дня

За словами президента, з новим головою української делегації Леонідом Кравчуком, крім Фокіна, працюватимуть також віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков і радник президента України Руслан Демченко. «У нас досить потужна група», - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що наразі збільшується кількість перемовин та зустрічей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня перший президент України, голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Вітольду Фокіну запропонована посада «координатора комунікацій всіх сторін» у складі ТКГ.

5 серпня в Офісі президента повідомили, що Фокін планує визначитись зі своєю можливою участю в роботі української делегації в ТКГ до кінця поточного тижня.