Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів / фото УНІАН

Сьогодні Печерський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід депутату від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку. 

Читайте такожВ ОП розповіли, чого чекають від зустрічі Зеленського з ПутінимПро це повідомляє нардеп Ренат Кузьмін в Telegram.

За його словами, прокуратура вимагатиме взяти Медведчука під варту з правом внесення застави в 300 мільйонів 930 гривень.

Відео дня

"Для того, щоб Медведчук не зміг внести заставу і опинився під вартою, президент Зеленський своїм Указом заблокував всі його рахунки, рахунки його дружини і підприємств, якими вони володіють. Ось вам справжнє обличчя чинної української влади, яка щодня просторікує про права людини і європейські стандарти правосуддя", - написав Кузьмін.

Джерело в Офісі генпрокурора підтвердило УНІАН, що прокурор буде просити суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн грн.

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • 12 травня Медведчук побував в офісі генпрокурора, після чого заявив, що вважає справу проти себе політично мотивованою, а звинувачення бездоказовими. 
  • Тарас Козак, за даними слідства, перебуває за межами України.