Верещук охарактеризувала те, що відбувається довкола України / Скріншот

Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що зараз в Україна та світ живуть у період першої світової гібридної війни.

Про це вона заявила в ефірі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Ми живемо в період першої світової гібридної війни. Такого дійсно ще не було… І ви бачите, які апокаліптичні настрої у соціальних мережах, що, звичайно, не відповідає дійсності на вулицях. Якщо ви поїдете на Луганщину або на Донеччину, то ви побачите там спокійних, працьовитих людей, які кожен на своєму місці працюють і намагаються розвиватися, жити, ростити дітей, пекти хліб, вчити і лікувати", - зазначила міністр.

Верещук вважає, що інформаційні атаки з різних джерел є спровокованими та призводять до того, що люди "поневолі стають живим інструментом цих атак".

"І ми змушені як влада чи опозиція… пояснювати, давати рекомендації та навіть заспокоювати, бо ми точно розуміємо, що відбувається… всередині країни і навколо неї. Нам треба більше відповідальності в ефірах, в соціальних мережах і навіть у спілкуванні між собою", - наголосила вона.

Раніше Служба безпеки України випустила офіційну заяву "щодо проявів гібридної війни в інформаційному просторі". Відомство пообіцяло захищати країну та закликало жителів зберігати спокій і мислити критично.

Вас також можуть зацікавити новини: