Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада повернеться до пленарної роботи у вівторок, 2 червня. Про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРазумков розповів, коли доопрацьована програма дій уряду надійде до парламенту

За її словами, в перший тиждень парламент розглядатиме Програму уряду.

Відео дня

«Абсолютна більшість комітетів Верховної Ради не підтримали той текст, який Кабінет міністрів подав ще у квітні, і надали свої рекомендації. Вірогідно, голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання… Розраховуємо отримати детальніший і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів», - написала Кравчук.

При цьому вона нагадала, що згідно із законом, уряд повинен внести доопрацьований варіант, і парламент розгляне його упродовж 15 днів.

Також, зазначила Кравчук, в порядку денному на тиждень голосування у другому читанні законопроекту про «злодіїв у законі», постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроектів від «цифрового» комітету - про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж.

«Також в планах голосування у другому читанні законопроекту з пакету порятунку креативних індустрій. І важливі зміни до виборчого законодавства: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах у міських ОТГ, де не менше 15 тисяч виборців (зараз - 90 тис.), зменшення застави за участь у виборах у 4 рази, паралельне висування до рад різного рівня і багато іншого - у першому читанні», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше нардепи скасували пленарні засідання на 21 і 22 травня. У ВР пояснили таке рішення самоізоляцією фракції «Батьківщина», в якій один з депутатів захворів COVID-19.