Артем Ситник / REUTERS

Стало відомо про внесення відомостей про кримінальні правопорушення, скоєні директором НАБУ Артемом Ситником, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою нардепа Андрія Деркача.

Про це повідомляє Обозреватель.

Сьогодні відомості про вчинення кримінальних правопорушень директором НАБУ Артемом Ситником будуть офіційно внесені до ЄРДР, після чого розпочнеться досудове розслідування наведених Деркачем фактів правопорушень. Про це стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах. Директора НАБУ звинувачують у державній зраді, шпигунстві, зловживанні службовим становищем і ще ряді злочинів, зокрема у порушенні недоторканності приватного життя, втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, перевищенні влади або  службових повноважень працівником правоохоронного органу та розголошенні даних досудового слідства або дізнання.

Відео дня

В заяві, за якою будуть відкриті кримінальні провадження, нардеп наводить факти співпраці Артема Ситника з кураторами з посольства США, і стверджує, що працівники НАБУ за вказівкою Ситника передавали закриту інформацію слідства представникам інших держав. Окрім того, за твердженням нардепа, Ситник знаходився під кураторством та впливом заступника голови Місії США в Україні Джорджа Кента, який “фактично вибудовував модель політично-мотивованої спеціальної злочинної організації” з метою встановлення контролю за однією з найбільш прибуткових сфер в Україні - газовидобувної галузі.

Нагадаємо, що директор НАБУ Артем Ситник був офіційно внесений до реєстру корупціонерів НАЗК ще у грудні минулого року після того, як був визнаний судами винним у вчиненні корупційних дій. Минулого тижня в інтерв'ю “Громадському” Ситник визнав, що його заступник, Андрій Калужинський, є його кумом.