Зеленський звернувся до тих, європейців, які не підтримують Україну / фото Офіс президента

Президент Володимир Зеленський звернувся до тих частин європейських суспільств окремих країн, які не підтримують Україну у війні, яку розпочала РФ.

Про це Зеленський розповів журналісту Бруно Веспі під час інтервʼю для італійського телеканалу Rai 1. Глава держави відзначив, що у багатьох суспільствах різних країн є люди, які не підтримують Україну.

"Я думаю, що проблема у тому, що вони не відчувають, що таке Путін. Сьогодні не підтримувати Україну - це підтримувати Росію. І це так. Тому що тільки цивілізований об'єднаний світ може протистояти такому ворогу, який не поважає усі ті права і свободи, які ми з вами розділяємо", - сказав Зеленський.

Відео дня

При цьому, президент наголосив, що та частина суспільств інших країн, яка не підтримує Україну, не відчуває на собі, що таке війна.

Водночас, Зеленський озвучив риторичне питання, що якби нещодавно в Одесі під час нанесення росіянами балістичного удару поруч з ним стояв би не прем'єр-міністр Греції, а прем'єрка Італії, то як би вона відреагувала на цей удар, або щоб сказало італійське суспільство?

Президент впевнений, що італійському суспільству у такій ситуації не було би байдуже.

"Путін - хвора людина, яка полює і навіть не розуміє, що вона робить, або не контролює свою армію, яка стріляє просто по цивільним людям, дипломатам, лідерам інших держав. Або він хвора людина, яка це хоче і яка полює, і саме це його цікавить: просто вбивство", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що деякі люди знаходяться дуже далеко від війни і в їхні міста і домівки війна не прийшла.

"Ми всі молимося, щоб війна не забирала життя інших людей, інших суспільств, але почуйте нас: ця людина прийшла до нас, і стріляє по нас, і вбиває нас, і вона буде те саме робити на інших територіях. Він не задовільниться тим, що у нього зараз в Україні", - наголосив Зеленський.

Підтримка європейців 

У лютому було оприлюднене загальноєвропейське опитування, яке засвідчило, що підтримка України у країнах Європи залишається масштабною, але майже через два роки після повномасштабного вторгнення тільки 10% європейців вірять, що вона зможе перемогти Росію. Також опитування показало, що найбільш поширеною думкою було те, що війна в Україні закінчиться якимось "компромісним врегулюванням".

Вас також можуть зацікавити новини: