Ілюстрація / REUTERS

РНБО підготувала проект рішення про застосування санкцій проти російських соціальних мереж і інтернет-сервісів.

Про це повідомили у прес-службі Ради національної безпеки і оборони України.

Як зазначається, питання обмежувальних заходів щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема "Mail.ru", "ВКонтакте", "Одноклассники" та інших, перебуває на контролі президента Володимира Зеленського і "у повному обсязі" опрацьовано Апаратом РНБО.

Відео дня

Так, з метою застосування санкцій секретар РНБО України Олексій Данілов направив відповідні листи до Кабінету міністрів, Національного банку і Служби безпеки з проханням надати пропозиції з цього питання.

Читайте такожБаканов пропонує продовжити заборону "Вконтакте", "Одноклассники" та інших російських сайтів

На підставі наданих пропозицій Апаратом РНБО підготовлено проект рішення, яким передбачається застосування санкцій проти "більш ніж 400 юридичних та фізичних осіб, зокрема російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, серед них "Mail.ru", "ВКонтакте" та "Одноклассники" та інших", йдеться у повідомленні.

"Це питання буде винесено на засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке відбудеться найближчим часом", - поінформували у РНБО.

Як повідомлялось, 10 квітня СБУ внесла пропозиції щодо продовження заборону російських соцмереж ще на 3 роки.

СБУ з початку карантину викрила вже 207 інтернет-агітаторів, котрі поширювали різноманітні фейки про коронавірус. Встановлено, що 10 з виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони.