Ілюстрація / REUTERS

Рада національної безпеки і оборони України вже розглянула та схвалила питання про продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні.

Про це в коментарі УНІАН повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, після розгляду цього питання очікується його затвердження указом президента.

Відео дня

Інших деталей секретар РНБО не надав.

Згодом секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у Facebook написав, що проект указу президента України щодо продовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні вже передано в Офіс глави держави.

«Члени РНБО України розглянули в установленому порядку пропозиції суб’єктів внесення, які визначені статтею 5 закону України «Про санкції», щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО рішення щодо застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено», - йдеться у дописі.

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів (санкцій) щодо російських соціальних мереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, «ВКонтакте», «Одноклассники» та інших.

«З метою введення в дію ухваленого рішення відповідний проект указу президента України переданий до Офісу глави держави», - підсумував Данілов.

Читайте такожКомітет Ради рекомендує й надалі блокувати російські соцмережі

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс в РНБО пропозицію про продовження ще на три роки заборони на користування російськими соцмережами.

Навесні 2017 року тодішній президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про блокування в Україні доступу до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також про заборону використання бухгалтерського програмного продукту «1С».

Пізніше відповідні списки було розширено, а дію санкцій продовжено.

7 травня цього року Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував ухвалити постанову про продовження блокування російських соціальних мереж Mail.ru, «ВКонтакте» і «Одноклассники».