Зеленські привітали Байдена з днем народження / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський та перша леді країни Олена Зеленська привітали голову Білого дому Джо Байдена з днем народження. Про це лідер української держави повідомив на своїй сторінці у соцмережі Х (Twitter).

За словами Зеленського, як і всі українці, вони з дружиною вдячні Сполученим Штатам за лідерство в захисті свободи та життя в ці важкі часи.

"Щоразу, коли українці відзначають нині символічні дні, лунає одне побажання: побажання перемоги. І ми сьогодні бажаємо президенту Байдену того, що так потрібне свободі: перемоги в нашій спільній боротьбі проти агресії та терору", - написав президент України.

Відео дня

Як відомо, сьогодні, 20 листопада, президент США Джо Байден відзначає день народження. Голові Білого дому виповнився 81 рік.

Відносини України та США - останні новини

У понеділок, 20 листопада, глава Петнагону Ллойд Остін прибув до Києва для зустрічі з українськими лідерами. Ключова мета цього візиту – показати, що Штати продовжать підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією. 

Пізніше у Пентагоні розповіли деталі візиту. Зокрема, Остін обговорить з владою України забезпечення українських військ на зимовий період і захист від російських загроз у майбутньому. Крім того, торкнуться теми майбутнього розвитку українських військ. 

Згодом стало відомо, що очільник Пентагону вже зустрівся із Зеленським.

"Я мав честь зустрітися з президентом Зеленським сьогодні в Києві, щоб підтвердити непохитну підтримку Сполученими Штатами України. Ми, разом із нашими союзниками та партнерами, продовжуватимемо підтримувати нагальні потреби України на полі бою та довгострокові оборонні потреби", - розповів Остін.

Вас також можуть зацікавити новини: