Володимир Зеленський / фото Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський оцінив ризик ймовірного застосування ядерної зброї Росією.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю телеканалу Nine Network.

"Не можна очікувати від керівництва РФ що вони не будуть використовувати ядерну зброю. Або будуть. Цілком можливі обидва варіанти розвитку подій. Можу сказати, що іноді вони використовують щось, навіть не розуміючи результату. Або розуміють результат, але їм все одно", – зазначив глава держави.

На його думку, поведінка Росії при захопленні українських атомних електростанцій дуже показова.

"Вони стріляли по ядерних реакторах. Вони стріляли по атомних електростанціях. Так, вони захищені, але... Стріляли із танків. Чеченці, інші бойовики, їхня армія… Смерть могла прийти на всю Європу. І цим людям байдуже. Вони так діяли. Давав їм хтось наказ, не давав. Був наказ захопити атомну станцію. І якщо людина наказує захопити, але не каже – стріляти, то відповідальність все одно на цій людині, тому що вона так керує цими бандитами", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, військовий експерт Михайло Жирохов висловив думку, що Росія вирішила використати всі свої ресурси для захоплення України. Тому зараз росіяни стягують ракети для завдання нових ударів по українських територіях.

Щодо загрози застосування ядерної зброї, військовий експерт із США Джозеф Сірінчоне розповів, як саме Путін може завдати першого удару. Існує п'ять страшних сценаріїв початку ядерної війни, вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: