Зеленський відвідав кафе попри карантин / facebook.com/president.gov.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про вчорашній похід з президентом Володимиром Зеленським до кафе, заявивши, що порушення карантину не було.

Про це він сказав в коментарі "Левому берегу".

"Що вийшло. Вчора президент зустрічався з бізнесом, було багато питань, в тому числі і по ослабленню карантину. Ми йшли центральною вулицею після обіду, хотіли взяти кави біля кафе на винос. Але один з рестораторів у цьому кафе сказав нам: "Ми вже готові сьогодні працювати за нормами, які головний санлікар вчора озвучив і показав". Ми зайшли в зал подивитися, чи реально все готове, і як воно буде працювати. Щоб президент переконався, що проблем, якщо дотримуватися всіх норм, немає ніяких", - продовжує Ляшко.

Відео дня

Читайте такожЗеленського заскочили під час пробіжки у Хмельницькому (фото)

За словами Ляшка, персонал працював в масках і рукавичках, дотримуючись усіх правил.

"Я спостерігав, хвилювався, як дотримуються наших правил. Все пройшло гуд. Ми подивилися і пішли. Нічого такого не було, як розкрутили. Вчора уряд проголосував за відкриття закладів 5 червня. Постанову про правила роботи було опубліковано позавчора. І президент побачив, як вона може працювати - якщо люди сидять за одним столом, то не більше чотирьох осіб (не рахуючи дітей). І можуть сидіти без масок під час вживання їжі та напоїв", - сказав санлікар.

Як повідомлялося, в Telegram-каналі Офісу президента 3 червня було оприлюднено фото, на якому зображений Зеленський за одним столиком з як мінімум ще п'ятьма людьми, в тому числі головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, першим заступником голови ОП Сергієм Трофімовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та мером Хмельницького Олександром Симчишиним.

Сьогодні в МВС заявили, що вивчать питання про можливе порушення карантину Зеленським.