Зеленський звернеться з посланням щодо внутрішнього і зовнішнього становища України / фото УНІАН

На сайті Верховної Ради оприлюднено оголошення про те, що 20 жовтня президент виступить з посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Відповідно до частини другої статті 167 Регламенту Верховної Ради України інформуємо, що 20 жовтня 2020 року на пленарному засіданні Верховної Ради України президент України звернеться до Верховної Ради України із посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗМІ дізналися всі п'ять запитань з опитування Зеленського

Відео дня

Звернення Зеленського: що відомо

  • 15 жовтня прес-секретар глави держави Юлія Мендель поінформувала, що 20 жовтня президент звернеться до парламенту з традиційним щорічним посланням.
  • Мендель зауважила, що це послання мало відбутися у квітні, однак у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації було перенесено. Вона також зазначила, що 20 жовтня парламент працюватиме в звичайному режимі.

Опитування 25 жовтня: що пропонує Зеленський

  • 12 жовтня Зеленський заявив, що в день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям будуть поставлені п'ять суспільно важливих питань. Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, зазначили в офісі президента.
  • 14 жовтня Зеленський назвав перше питання з всеукраїнського опитування: "Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах?".
  • Сьогодні, 15 жовтня, він заявив, що друге питання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони. В Офісі президента пояснили, що саме матиметься на увазі.