Зеленський прокоментував звільнення Фокіна / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський констатував, що колишній перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін відступив від  справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму та ОРДЛО.

Читайте такожФокін відповів на реакцію громадськості щодо його скандальних заяв у Раді

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, пояснюючи виведення президентом Фокіна зі складу ТКГ.

Відео дня

Вказується, що для президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо.

«Президент констатував, що Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави», - йдеться в повідомленні ОП.

Також наголошується, що представляти державу на будь-якому рівні – це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це – безумовний обов'язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу.

Звільнення Фокіна

  • 29 вересня Фокін на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.
  • "Що стосується війни. Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Тому ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною поки я не бачив", - сказав він.
  • Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Фокін має піти зі складу ТКГ.
  • 30 вересня президент Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України у ТКГ та звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.
  • Фокін і раніше провокував скандали своїми заявами. В одному зі своїх нещодавніх інтерв'ю Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині.