Смачний хот-дог - як приготувати вдома / фото ua.depositphotos.com

Смачний і ситний хот-дог зовсім нескладно приготувати вдома.

Булочки можна випекти вдома або ж узяти готові. Як добавка до сосиски або ковбаска можуть використовуватися різні інгредієнти: свіжі або мариновані овочі, квасоля, сири, бекон, салат-латук, різноманітні соуси та багато іншого.

Домашній хот-дог у дріжджовому тісті

Для булочок

Відео дня
  • Борошно - 400 г
  • Дріжджі - 20 г
  • Вода - 200 мл
  • Сухе молоко - 2 ст.л.
  • Топлене масло - 2 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор - 2 ч.л.

Для начинки

  • Яйця - 2 шт.
  • Крабові палички - 4 шт.
  • Майонез - 50 г
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Топлене масло - 1 ст.л.
  • Огірки - 1 шт.
  • Сосиски - 6 шт. (або 12 маленьких)
  • Томатний соус - 3 ст.л.
  • Гірчиця зерниста - 2 ч.л.

Приготування тіста. У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор та сухе молоко. Перемішати інгредієнти в мисці, зробити лунку. У чашці змішати воду з дріжджами до однорідності та влити у лунку.

Почати вимішувати ложкою. В процесі додати розтоплене масло. Замісити, наскільки це можливо, ложкою. Викласти тісто на стіл, і дати відпочити. Миску вимити та трішки змастити її вершковим маслом.

Тісто вимісити руками до однорідності. Через 10 хвилин замісу воно стане доволі м'яким. Викласти тісто у миску, затягнути плівкою й залишити його на вистоювання, поки воно не зросте в 2 рази, на це піде приблизно від 30 до 60 хвилин.

Потім обім’яти тісто, випустити з нього повітря й покласти на друге вистоювання – воно має бути вдвічі коротшим за перше.

Після другого вистоювання сформувати з тіста 6 булочок і викласти їх для останнього вистоювання на деко або в формочки. Дати їм зрости вдвічі.

Читайте такожНіжні вареники з сиром: як приготувати неймовірно смачну страву

Випікати булочки при 190°С впродовж 25 хвилин. Готові булочки обернути рушником і викласти на решітку щонайменше на годину.

Приготування начинки. Відварити яйця, остудити. Дрібно нарізати яйця та крабові палички. Додати до них нарізаний огірок, зелень, майонез, сіль і перець. Змішати.

Булочки надрізати, злегка змастити м'якуш гірчицею. Викласти салат.

Сосиски підсмажити до золотистого забарвлення у вершковому маслі, викласти на начинку та полити домашні хот-доги соусом.