Смачний і ситний хот-дог зовсім нескладно приготувати вдома.
Булочки можна випекти вдома або ж узяти готові. Як добавка до сосиски або ковбаска можуть використовуватися різні інгредієнти: свіжі або мариновані овочі, квасоля, сири, бекон, салат-латук, різноманітні соуси та багато іншого.
Домашній хот-дог у дріжджовому тісті
Для булочок
- Борошно - 400 г
- Дріжджі - 20 г
- Вода - 200 мл
- Сухе молоко - 2 ст.л.
- Топлене масло - 2 ст.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Цукор - 2 ч.л.
Для начинки
- Яйця - 2 шт.
- Крабові палички - 4 шт.
- Майонез - 50 г
- Петрушка - за смаком
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Топлене масло - 1 ст.л.
- Огірки - 1 шт.
- Сосиски - 6 шт. (або 12 маленьких)
- Томатний соус - 3 ст.л.
- Гірчиця зерниста - 2 ч.л.
Приготування тіста. У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор та сухе молоко. Перемішати інгредієнти в мисці, зробити лунку. У чашці змішати воду з дріжджами до однорідності та влити у лунку.
Почати вимішувати ложкою. В процесі додати розтоплене масло. Замісити, наскільки це можливо, ложкою. Викласти тісто на стіл, і дати відпочити. Миску вимити та трішки змастити її вершковим маслом.
Тісто вимісити руками до однорідності. Через 10 хвилин замісу воно стане доволі м'яким. Викласти тісто у миску, затягнути плівкою й залишити його на вистоювання, поки воно не зросте в 2 рази, на це піде приблизно від 30 до 60 хвилин.
Потім обім’яти тісто, випустити з нього повітря й покласти на друге вистоювання – воно має бути вдвічі коротшим за перше.
Після другого вистоювання сформувати з тіста 6 булочок і викласти їх для останнього вистоювання на деко або в формочки. Дати їм зрости вдвічі.
Читайте такожНіжні вареники з сиром: як приготувати неймовірно смачну страву
Випікати булочки при 190°С впродовж 25 хвилин. Готові булочки обернути рушником і викласти на решітку щонайменше на годину.
Приготування начинки. Відварити яйця, остудити. Дрібно нарізати яйця та крабові палички. Додати до них нарізаний огірок, зелень, майонез, сіль і перець. Змішати.
Булочки надрізати, злегка змастити м'якуш гірчицею. Викласти салат.
Сосиски підсмажити до золотистого забарвлення у вершковому маслі, викласти на начинку та полити домашні хот-доги соусом.