Торт "Захер" вперше був приготований в Францем Захером ще в 1832 році, і з тих пір завоював перші місця в рейтингу найсмачніших тортів. Однак кулінари всього світу придумують свої варіанти цього частування, і Мері Беррі - не виняток. УНІАН з'ясував, як елементарно зробити "Захер" - рецепт здивує своєю простотою.
Шоколадний торт "Захер" - рецепт від шеф-кухаря
Інгредієнти для тіста:
- 140 г простого шоколаду;
- 140 г розм'якшеного вершкового масла;
- 115 г цукрової пудри;
- 0.5 ч. л ванільного екстракту;
- 5 курячих яєць;
- 85 г меленого мигдалю;
- 55 г просіяного борошна.
Інгредієнти для глазурі:
- 6 с. л абрикосового джему;
- 140 г шоколаду;
- 200 мл вершків;
- 25 г молочного шоколаду.
Запам'ятовуйте, як готується торт "Захер" - оригінальний рецепт.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом глибоку круглу форму для торта діаметром 23 см, потім застеліть дно пергаментним папером. Розламайте шоколад на шматочки, обережно розтопіть в мисці, поставленій над каструлею з гарячою водою, періодично помішуючи, потім злегка остудіть. Збийте вершкове масло в мисці до тих пір, поки воно не стане дуже м'яким, а потім поступово додайте цукор, поки суміш не стане легкою і пухнастою. Додайте охолоджений шоколад і ванільний екстракт і ще раз збийте. Додайте жовтки, потім мелений мигдаль і просіяне борошно. На цьому етапі суміш буде досить густою.
В окремій мисці збийте яєчні білки, поки вони не стануть щільними, але не сухими. Додайте приблизно одну третину до шоколадної суміші і енергійно перемішайте. Акуратно додайте яєчні білки, що залишилися. Вилийте суміш у підготовлену форму і вирівняйте поверхню.
Випікайте в духовці близько 45-50 хвилин, або поки корж не підніметься вгору і не почне пружинити при легкому натисканні пальцем. Залиште охолоджуватися у формі на кілька хвилин, потім переверніть, зніміть папір і дайте торту охолонути на решітці.
Щоб приготувати начинку, нагрійте абрикосове варення в невеликій каструлі, а потім рівномірно змастіть верх і боки холодного пирога. Дочекайтеся загустіння. Зробіть глазур, розламавши шоколад на шматочки. Нагрійте вершки до гарячого стану, зніміть з вогню і додайте шоколад. Перемішуйте, поки шоколад не розтане, потім остудіть до в'язкої консистенції. Вилийте глазур в центр торта. Акуратно розподіліть його зверху і з боків і дайте застигнути.
Далі розламайте молочний шоколад на шматочки, потім обережно розтопіть його в мисці, поставленій над каструлею з гарячою водою. Викладіть ложкою в невеликий паперовий пакет для глазурі або поліетиленовий пакет і відріжте куточок. Напишіть "Захер" зверху і дайте застигнути.