Запіканка сирна є дуже простим десертом / фото ua.depositphotos.com

Сирна запіканка з манкою - це звична страва для українців. Завдяки легкому приготуванню та недорогим інгредієнтам її часто роблять у садочку для дітей, а тому багато хто пам'ятає цей десерт ще змалечку.

Запіканка сирна - рецепт якої ми розглянемо - підійде навіть тим, хто стежить за вагою.

Сирна запіканка - рецепт без шкоди для фігури

Сирна запіканка в духовці готується дуже просто. Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • знежирений сир - 500 грамів;
  • яйця - 2 шт;
  • сметана - 1 ст.л;
  • молоко - 1 ст.л;
  • манна крупа - 2 ст.л;
  • сода - 0,5 ч.л;
  • вершкове масло - 1 ст.л;
  • родзинки - за смаком;
  • сіль - щіпка;
  • лимонна кислота - на кінчику ножа;
  • цукор - 3 ст.л.

Для початку залийте окропом родзинки і відкладіть. Сир розітріть виделкою. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте сіль, перемішайте і перелийте їх у сир. Туди ж додайте всі інгредієнти, крім цукру та білків. Перемішайте і відкладіть на 20 хвилин, щоб манка набухла.

Білки збийте з цукром до пишної піни. Перелийте її в сирну масу й акуратно перемішайте. Змастіть форму маслом, перемістіть у неї тісто і випікайте близько 20-30 хвилин. Потім остудіть у формі - маса має стабілізуватися. Після цього можна діставати і подавати до столу. За бажанням прикрасьте цукровою пудрою або топінгом.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ніжні та пишні сирники, рецепт яких багатьом знайомий ще з дитинства.

Вас також можуть зацікавити новини: