Клафуті-французький заливний пиріг / depositphotos.com

Клафуті - це французький десерт. Незважаючи на свою іноземну назву, готується він дуже просто і з доступних продуктів. Виходить щось середнє між запіканкою і пирогом. Для начинки можна взяти будь-які сезонні ягоди або фрукти, тому влітку його готувати - одне задоволення.

Клафуті - рецепт з сезонними ягодами

Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;
  • яйця - 4 шт. ;
  • борошно - 100 г;
  • цукор - 50 г;
  • сіль - дрібка;
  • вершкове масло - 50 г;
  • ягоди; 
  • цукрова пудра - для декору.

Як приготувати клафуті

Відео дня

Змішайте борошно, цукор, сіль. Влийте молоко і додайте яйця по одному, перемішуючи. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте все до однорідності - повинно вийти тісто, схоже на млинцеве. Помийте і почистіть ягоди.

Якщо ви готуєте пиріг клафуті з вишнею або черешнею, то потрібно вийняти кісточки у ягід.

Вистеліть дно форми (діаметр 20 см) пергаментом, а стінки змастіть маслом. Викладіть на дно шар ягід, залийте тістом - до країв заливати не потрібно. 

Якщо форма роз'ємна, то вона може підтікати в місці замку - тоді її потрібно обернути фольгою, блискучою стороною всередину.

Випікайте клафуті 12-15 хвилин при 200°C, потім знизьте температуру до 180°C і потримайте ще 20-30 хвилин.

Десерт не повинен підніматися - максимум на 0,5 см. 

Перевірте готовність дерев'яною шпажкою: проткніть заливний пиріг посередині - шпажка повинна бути сухою. Зверху клафуті повинен зарум'янитися. Дайте охолонути і вийміть з форми.

Вас також можуть зацікавити новини: