Салат з огірків на зиму - рецепт без стерилізації та інші / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Салат на зиму з огірків можна готувати в будь-яких інтерпретаціях. Хтось полюбляє гостренький, з часничком або приправами, комусь подобається з томатами, а хтось шукає до непристойності простий рецепт, щоб довго не возитися. Ми зібрали кілька рецептів салатів на будь-який смак.

Салат з огірків на зиму без стерилізації та варки

Виходить такий салат з огірків на зиму як свіжий, готується дуже просто і з'їдається "на ура".

Інгредієнти:

Відео дня
  • 2 кг огірків;
  • 3 цибулини;
  • пучок кропу (середній);
  • 130 г (3 головки) часнику;
  • 125 г (5 ст. л. з гіркою) цукру;
  • 50 г (2 ст. л.) солі;
  • 70 мл оцту 9%.

Із цієї кількості вийде 3 банки об'ємом 700 г.

Огірки нарізати кружальцями, цибулю - на чверть-кільця. Додати дрібно рубаний часник і кріп, сіль, цукор, оцет і все перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин - за цей час огірки пустять сік.

Дістати огірки з холодильника, ще раз перемішати і розкласти по стерилізованих банках. Щільно утрамбувати, зверху влити сік. Закрити стерилізованими кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або закатати звичайними закаточними.

Зберігати таку консервацію потрібно в холодильнику або льосі, у прохолодну погоду можна на балконі.

Салат з огірків на зиму по-корейськи

Любителям пряного сподобається смачний салат по-корейськи на зиму. Рецепт цього зимового салату також дуже простий - для нього потрібні лише огірки, морква і цибуля.

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків;
  • 500 г (4 шт.) моркви;
  • 500 г (5 великих шт.) цибулі;
  • 40 г (1,8 ст. л.) солі;
  • 70 г (3 ст. л.) цукру
  • 160 мл оцту 9%;
  • 50 г приправи для моркви по-корейськи (без солі);
  • 230 мл рафінованої олії (без запаху).

Огірки нарізати за допомогою хвилястої фігурної насадки, цибулю - тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці як для моркви по-корейськи. Змішати всі овочі, додати сіль, цукор, приправу, оцет і олію. Залишити на 2-4 години, періодично помішуючи - овочі мають пустити сік.

Розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або накрити закаточних кришками (не закатувати). Поставити банки в каструлю, залити водою по горлечко і довести її до кипіння. Кип'ятити протягом 10 хвилин. Вийняти і закатати, якщо використовуєте закаточні кришки.

Зберігати можна в коморі, підвалі або погребі.

Салат з огірків і помідорів на зиму

У цьому рецепті мікс-салату овочі викладають шарами в банку, а потім додають спеції та прянощі.

Інгредієнти:

  • огірки;
  • помідори;
  • цибуля.

Для маринаду на банку 0,5 л:

  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ст. л. олії (без запаху).

Огірки нарізати кружальцями, помідори шматочками, цибулю - півкільцями. Викласти в стерилізовані банки шарами, чергуючи їх. Покласти в кожну банку сіль, цукор, оцет і олію, залити окропом. Прикрити зверху закаточними кришками, поставити в каструлю, налити воду і довести до кипіння. Стерилізувати 5-7 хвилин. Вийняти банки й закатати.

Салат з огірків на зиму з часником

Любителям гостренького припаде до душі цей рецепт салату з огірків.

Інгредієнти:

  • 4 кг молодих огірків;
  • 200 г олії;
  • 200 г цукру;
  • 200 мл оцту 9%;
  • 100 г (4 ст. л.) солі;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 2 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 1 склянка роздавленого часнику.

Вихід - 5 л банок готового салату.

Огірки потрібно розрізати навпіл, а потім - уздовж на чотири частини. Додати сіль, цукор, олію, оцет, гірчицю, перець, часник і все перемішати. Залишити маринуватися на 4 години, потім розкласти по стерилізованих банках. Поставити в каструлю для стерилізації, стерилізувати 15 хвилин. Вийняти й закатати.

Раніше ми розповідали, як приготувати солодкі огірки на зиму - пікантні та хрусткі.

Вас також можуть зацікавити новини: