Рецепт лечо від Лібкіна / фото Youtube Савва Лібкін

Одеський ресторатор, власник ресторанів "Дача", "Тавернетта", "Пан-Піца" та мережі кафе "Компот " Савва Лібкін розповів, як приготувати смачне лечо. Компанію в приготуванні йому склав відомий журналіст Дмитро Гордон. Лечо - це угорська овочева закуска з томатним присмаком, основним інгредієнтом якої є солодкий перець. Цю закуску можна розкласти по стерилізованим банкам, щоб закрити на зиму.

Рецепт лечо від Лібкіна

  • Солодкий перець - 1 кг.
  • Помідори - 500 г.
  • Морква - 200 г.
  • Часник - 100 г.
  • Оливкова олія - 200 мл.
  • Солодка паприка порошок - 10 г.
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Мед - 50 г.
  • Оцет - 30 мл.
  • 30 мл оцту 
  • Сіль і перець горошком за смаком.
Рецепт лечо від Лібкіна / фото Youtube Савва Лібкін

Великі різнокольорові перці очистити від шкірки, обпалити на газовій плиті, на найсильнішому вогні. Розрізати перці навпіл, видалити насіння і плодоніжки і нарізати великими шматками. Томати надрізати зверху і на кілька секунд опустити в окріп, зняти шкірку, нарізати часточками. Лук очистити і також нарізати часточками. Моркву почистити і нарізати півколами. Часник дрібно порубати.

У великій сковороді готувати цибулю і моркву на оливковій олії до напівготовності. Потім додати перець і готувати ще 25 хвилин, поки перець не стане м'яким. Останніми додати томати, закрити сковорідку кришкою і готувати ще 30 хвилин на маленькому вогні. За 5 хвилин до готовності додати часник і паприку. Потім покласти лавровий лист, мед, перець горошком, трохи оцту і солі. 

Відео дня

Лечо накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Подавати як холодну закуску або закрити на зиму.

Читайте також інші рецепти: