Легкий салат з оселедцем / фото ua.depositphotos.com

Багатьом українцям подобається Оселедець під шубою, але з настанням теплої пори року хочеться чогось більш легкого. Пропонуємо приготувати весняний салат з улюбленою рибою, в якому використовуються сезонні продукти. Ця проста в приготуванні і ароматна страва стане у вас однією з найулюбленіших.

Весняний салат з оселедцем і картоплею

Для салату краще брати молоду картоплю, якщо вдасться таку знайти. Також в нього можна додавати будь-яку свіжу зелень на ваш смак. Добре підійдуть зелений часник, шпинат або черемша.

Інгредієнти:

Відео дня
  • оселедець слабосолоний - 2 філе;
  • картопля - 3 шт.;
  • зелена цибуля - пучок;
  • кріп і петрушка - пучок;
  • цибуля фіолетова - 0.5 шт.;
  • соняшникова олія нерафінована - 2 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю помити, почистити і відварити в підсоленій воді до готовності (приблизно 25 хвилин). Потім остудити і нарізати кубиком. Половину цибулини нарізати тонкими півкільцями. Помити і дрібно нарізати свіжу зелень. Оселедець дрібно нарізати. З'єднати всі інгредієнти в салатнику і заправити ароматною нерафінованою олією. Соліть салат обережно, оскільки оселедець сам по собі солоний.

Салат з оселедцем і яблуком

Яблука беріть кислі або кисло-солодкі для контрасту смаку. Цибуля не має бути гіркою.

Інгредієнти:

  • оселедець маринований або слабосолоний - 250 г;
  • фіолетова цибуля - 1 шт.;
  • яблуко - 1 велике або 2 невеликих;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • гірчиця французька в зернах - 1 ч. л.;
  • лимонний сік - пару крапель;
  • сіль, перець за смаком.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, оселедець - маленькими шматочками, яблуко - соломкою. Нарізане яблуко скропити лимонним соком, щоб воно не потемніло в салаті. Сметану змішати з гірчицею в зернах. У салатнику змішати оселедець, цибулю і яблука. Заправити салат соусом, посолити і поперчити.

Вас також можуть зацікавити новини: