
"Олів'є" або "Оселедець під шубою" - салати, які всі українці з року в рік подають на святковий стіл. Тим не менш, існує й кілька більш оригінальних поєднань продуктів.
Ананасові салати часто готують на Новий рік і Різдво. Цей фрукт часто поєднують із курячим м'ясом, шинкою, кукурудзою та сиром - ці продукти добре доповнюють смак фрукта. Ананасові салати легко готуються і майже не потребують часу на підготовку продуктів.
Салат з ананасом, куркою та кукурудзою
- 200 г копченого курячого філе
- 200 г консервованого або свіжого ананаса
- 1-2 огірки
- 150 г консервованої кукурудзи
- 5 ст.л. сметани
- 2 ст.л. соєвого соусу
- Сіль, перець
Курку й ананас нарізати однаковими кубиками, огірок - соломкою. З кукурудзи злити воду. З'єднати всі інгредієнти, заправити сумішшю сметани, соєвого соусу, солі та перцю.
Салат з ананасом і шинкою

- 200 г шинки
- 200 г консервованого або свіжого ананаса
- 200 г твердого сиру
- 200 г консервованої кукурудзи
- 200 г корейської моркви
- 5 ст.л. майонезу
Шинку нарізати соломкою, ананас - великими шматочками. Сир натерти на крупній тертці. Посолити і поперчити, додати кукурудзу, моркву і майонез. Перемішати.
Салат з ананасами та маринованими грибами
- 2 цибулини
- 1 ч.л. оцту 9%
- Сіль, цукор
- 300 г відвареного курячого філе
- 150 г консервованого або свіжого ананаса
- 150 г маринованих печериць
- Майонез
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, ошпарити окропом і злити воду. Додайте до цибулі оцет, сіль і цукор та перемішайте. Залишити цибулю маринуватися. Курку й ананас нарізати кубиками, печериці розрізати навпіл. Додати до інгредієнтів цибулю без маринаду, заправити майонезом і відправити в холодильник на кілька годин.
Салат з ананасом і морепродуктами

- 200 г морського коктейлю
- 1 авокадо
- 150 г консервованих ананасів
- 1 цибулина
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. лимонного соку
З коктейлю та консервованих ананасів злити рідину. Авокадо очистити від шкірки та нарізати кубиками. Ананас нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією та соком, посолити.