
Салат із буряка дуже корисний, а також красиво виглядає. З приготуванням такої страви з впорається навіть кулінар-початківець.
Цей овочевий салат прекрасний ще й тим, що його можна приготувати в будь-який пору року. Швидко, смачно, просто та корисно – все це про салат із буряка.
Салат з буряком і чорносливом
- Буряк – 1-2 шт.
- Чорнослив – 300 г
- Волоські горіхи – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Майонез – за смаком
Чорнослив помити й замочити на 20-30 хвилин.
Читайте такожНіжно та соковито: рецепти найсмачнішого Жульєну
Буряк помити та відварити до готовності. Точний час приготування залежить від розміру і сорту буряка. Остудити й натерти на великій тертці.
Горіхи очистити. Розчавити качалкою або дрібно нарізати. Часник почистити і дрібно нарізати.
Всі інгредієнти перемішати. Заправити майонезом. Салат з буряком і чорносливом готовий.
Салат із запеченого буряка з куркою
- Буряк (середнього розміру) – 3 шт.
- Варене куряче філе – 400 г
- Часник – 3 зубчики
- Волоські горіхи – 50-80 г
- Сіль – за смаком
- Майонез – кілька столових ложок
Загорнути неочищений буряк у фольгу і помістити в розігріту до 200°C духовку на 45-50 хвилин. Дати коренеплоду охолонути, зняти шкірку та нарізати невеликими кубиками. Так само зробити з куркою. Подрібнити часник.
Горіхи дрібно порубати, злегка обсмажити на сухій сковороді, а потім разом з сіллю та майонезом додати до підготовлених інгредієнтів і перемішати.
Салат з буряка і солоних огірочків
- Буряк варений – 400 г
- Огірочки солоні – 150 г
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 1 ст.л.
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком
Чорний перець мелений – за смаком
Варений буряк почистити. Потерти буряк на тертці й видавити часник.

Огірочки порубати дрібними кубиками. Змішати буряк з часником та огірочками.
Заправити майонезом та сметаною, посолити і поперчити. Оскільки огірочки солоні, варто не переборщити з сіллю. Салат готовий!
Вітамінний салат "Щітка"
- Капуста білокачанна – 200 г
- Морква – 150 г (1 шт. середнього розміру)
- Буряк – 200 г (1 шт. середнього розміру)
- Олія оливкова – 50 г
- Сік лимона – 1 ч. л.
Для цього салату використовуються лише свіжі та сирі овочі. Він є ідеальним вибором для розвантажувальних днів.
Читайте такожПальчики оближеш: рецепти смачних дерунів (відео)
Капусту тонко нашаткувати. Буряк очистити від шкірки, вимити й натерти на крупній тертці.
У посудині з’єднати всі овочі, перемішати. Додати оливкове масло. Скропити лимонним соком, перемішати.
Вітамінний салат готовий! Подавати його слід свіжоприготовленим.