Млинцевий торт з куркою / фото ua.depositphotos.com

Млинцевий торт - це незвичайна страва зі складеною високою стопкою млинців, між якими укладають начинку. Раніше ми розповідали, як зробити солодкий млинцевий торт. Не менш смачне це блюдо в солоному варіанті. Ситний закусочний млинцевий торт здивує гостей і надовго запам'ятається їм.

Млинцевий торт з куркою, грибами і сиром

Для млинців:

  • борошно - 1 стакан;
  • молоко - 2 склянки;
  • яйця - 2 шт.;
  • соняшникова олія - 2 ст. л.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • щіпка солі.

Для начинки:

Відео дня
  • курка - 700 г;
  • гриби - 400 г; 
  • лук - 1 шт.;
  • олія - 3 ст. лю;
  • кріп - маленький пучок;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Для соусу:

  • сметана - 4 ст. л.;
  • майонез - 3 ст.л;.
  • сир - 70 г.

Яйця і молоко повинні бути кімнатної температури. У глибокій каструлі змішати яйця з молоком, цукром і дрібкою солі. Всипати борошно при постійному помішуванні, щоб не було грудочок. Влити в тісто олію. 

Посмажити тонкі млинці на гарячій сковороді до золотистого кольору з обох сторін. Із зазначеної в рецепті кількості продуктів вийде приблизно 10-12 млинців.

Куряче філе покласти в каструлю з водою і варити 15 хвилин після закипання. Гриби і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на гарячій сковороді з олією до готовності (приблизно 10 хвилин). Варену курку перемолоти в фарш м'ясорубкою або блендером.

У глибокій каструлі змішати смажену цибулю з грибами, курячий фарш, додати рубаний кріп, посолити і поперчити. Якщо начинка дуже суха, можна додати в неї кілька ложок бульйону, де варилася курка.

Сир натерти на крупній тертці, змішати з майонезом і сметаною. У широку форму для випічки викласти на дно два млинця. Змастити соусом і викласти начинку. Посипати зверху сиром і накрити млинцем. Повторювати, поки не закінчаться продукти. Запікати закусочний млинцевий торт з куркою 20 хвилин при 180°.

Млинцевий торт з червоною рибою / фото ua.depositphotos.com

Закусочний млинцевий торт з червоною рибою

Для млинців:

  • молоко - 300 г;
  • борошно - 150 г;
  • вершкове масло - 40 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • соняшникова олія - 1 ч. л.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • копчений лосось - 500 г;
  • сирний сир - 550 г;
  • зелена цибуля - 3 пера;
  • лимон - четвертинка;
  • молоко - 2 ст. л.;
  • червона ікра для прикраси.

Для тіста розтопіть вершкове масло і змішайте його з яйцями, молоком, сіллю і цукром до однорідності. Частинами підсипати борошно і збити тісто в однорідну масу. Залишити тісто на 30 хвилин, щоб воно настоялося. Потім додати в нього соняшникову олію.

На гарячій сковороді посмажити тонкі млинці. Перед першим млинцем змастити сковороду олією. Готові млинці накрити плівкою, щоб вони не обвітрилися.

Лосось нарізати кубиком. З лимона видавити сік, а цедру натерти на тертці. Блендером подрібнити в однорідну масу всі інгредієнти для начинки крім ікри.

Викласти млинці на широке блюдо і змастити кожен начинкою. Накрити млинцевий торт з червоною рибою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.

Вас також можуть зацікавити новини: