Млинцевий торт - це незвичайна страва зі складеною високою стопкою млинців, між якими укладають начинку. Раніше ми розповідали, як зробити солодкий млинцевий торт. Не менш смачне це блюдо в солоному варіанті. Ситний закусочний млинцевий торт здивує гостей і надовго запам'ятається їм.
Млинцевий торт з куркою, грибами і сиром
Для млинців:
- борошно - 1 стакан;
- молоко - 2 склянки;
- яйця - 2 шт.;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- цукор - 1 ч. л.;
- щіпка солі.
Для начинки:
- курка - 700 г;
- гриби - 400 г;
- лук - 1 шт.;
- олія - 3 ст. лю;
- кріп - маленький пучок;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Для соусу:
- сметана - 4 ст. л.;
- майонез - 3 ст.л;.
- сир - 70 г.
Яйця і молоко повинні бути кімнатної температури. У глибокій каструлі змішати яйця з молоком, цукром і дрібкою солі. Всипати борошно при постійному помішуванні, щоб не було грудочок. Влити в тісто олію.
Посмажити тонкі млинці на гарячій сковороді до золотистого кольору з обох сторін. Із зазначеної в рецепті кількості продуктів вийде приблизно 10-12 млинців.
Куряче філе покласти в каструлю з водою і варити 15 хвилин після закипання. Гриби і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на гарячій сковороді з олією до готовності (приблизно 10 хвилин). Варену курку перемолоти в фарш м'ясорубкою або блендером.
У глибокій каструлі змішати смажену цибулю з грибами, курячий фарш, додати рубаний кріп, посолити і поперчити. Якщо начинка дуже суха, можна додати в неї кілька ложок бульйону, де варилася курка.
Сир натерти на крупній тертці, змішати з майонезом і сметаною. У широку форму для випічки викласти на дно два млинця. Змастити соусом і викласти начинку. Посипати зверху сиром і накрити млинцем. Повторювати, поки не закінчаться продукти. Запікати закусочний млинцевий торт з куркою 20 хвилин при 180°.
Закусочний млинцевий торт з червоною рибою
Для млинців:
- молоко - 300 г;
- борошно - 150 г;
- вершкове масло - 40 г;
- яйця - 2 шт.;
- соняшникова олія - 1 ч. л.;
- цукор - 1 ч. л.;
- щіпка солі.
Для начинки:
- копчений лосось - 500 г;
- сирний сир - 550 г;
- зелена цибуля - 3 пера;
- лимон - четвертинка;
- молоко - 2 ст. л.;
- червона ікра для прикраси.
Для тіста розтопіть вершкове масло і змішайте його з яйцями, молоком, сіллю і цукром до однорідності. Частинами підсипати борошно і збити тісто в однорідну масу. Залишити тісто на 30 хвилин, щоб воно настоялося. Потім додати в нього соняшникову олію.
На гарячій сковороді посмажити тонкі млинці. Перед першим млинцем змастити сковороду олією. Готові млинці накрити плівкою, щоб вони не обвітрилися.
Лосось нарізати кубиком. З лимона видавити сік, а цедру натерти на тертці. Блендером подрібнити в однорідну масу всі інгредієнти для начинки крім ікри.
Викласти млинці на широке блюдо і змастити кожен начинкою. Накрити млинцевий торт з червоною рибою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.