Вважається, що шаурма - це близькосхідне блюдо, яке робиться з м'яса, смаженого на рожні. В якості альтернативи м'ясу іноді використовується фалафель, а замість лаваша інгредієнти можна загорнути в піту. УНІАН розповість, як зробити таке блюдо самостійно.
Раніше ми говорили про те, як приготувати хрусткі чебуреки.
Шаурма домашня зі свининою і картоплею
Враховуйте, що свинину і курку потрібно попередньо замаринувати зручним для вас способом.
Для приготування вам знадобляться:
- Лаваш тонкий - 6-8 шт.
- Свинина - 300-400 г.
- Курка (будь-яка частина) - 300-400 г.
- Картопля - 800 г
- Помідори - 2 шт.
- Огірки - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Часник - 1 головка.
- Майонез - 1 упаковка (400 мл).
- Сметана (від 20%) - 1 упаковка (300 г).
- Олія соняшникова нерафінована (за бажанням) - за смаком.
- Перець чорний мелений, сіль - за смаком.
Змішати в глибокій ємності сметану і майонез, додати подрібнений часник, перець і сіль, перемішати і відставити в сторону. Мариновану свинину і курку нанизати на шпажки, викласти на решітку і запікати в духовці 40 хвилин при 180°C (до готовності).
Картоплю очистити, нарізати часточками, обсмажити до готовності, посипавши чорним перцем. Решту овочів нарізати кубиками, перемішати, заправити олією і сіллю. Зняти м'ясо зі шпаг, нарізати смужками. Розстелити на столі лаваш, змастити його соусом, зверху викласти порцію картоплі. Далі - шар м'яса і овочів, змастити соусом. Згорнути лаваш конвертиком і загорнути повністю так, щоб він не порвався. Чисту сковороду змастити олією, поставити на плиту, викласти шаурму. Обсмажити з двох сторін по 1-2 хвилини до готовності.
Шаурма з куркою - перевірений рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- Лаваш тонкий - 2 листа.
- Куряче філе (велике) - 1 шт.
- Сир твердий - 200-250 г.
- Капуста білокачанна - 150 г.
- Морква по-корейськи - 150 г.
- Огірки мариновані - 2 невеликих.
- Помідор свіжий - 1 шт.
- Майонез - 5-6 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
- Зелень свіжа (петрушка, кріп) - 0,5 невеликого пучка.
- Часник - 2-4 зубчики (за смаком).
- Олія рослинна для смаження - 2 ст. л.
- Паприка мелена - 2 ч. л.
- Перець кайенський - 1 щіпка (за смаком).
- Часник сушений гранульований - 1 ч. л.
- Приправа для курки - 2 ч. л.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Сіль - за смаком.
Куряче філе промити, нарізати смужками. Викласти в миску, посипати сіллю, сушеним часником, паприкою меленою, приправою для курки, кайенським перцем і чорним меленим перцем. Полити рослинною олією, перемішати, залишити маринуватися на 1-1.5 години. В іншій ємності змішати майонез і сметану, додати до них подрібнену зелень і часник.
Капусту промити, нашаткувати, огірки нарізати слайсами, помідори - кружечками, сир натерти на тертці. На сковороді, змащеній олією, обсмажити шматочки курки з двох сторін до готовності. Готове м'ясо загорнути у фольгу і залишити на 5-10 хвилин. По закінчення цього часу нарізати курку дрібними шматочками.
Розгорнути лист лаваша, змастити його соусом. Зверху викласти шари по черзі - м'ясо, капуста, огірки, помідори, корейська морква і сир. Загорнути шаурму в рулет, обсмажити на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.