Шаурма домашня - прості рецепти / depositphotos.com

Вважається, що шаурма - це близькосхідне блюдо, яке робиться з м'яса, смаженого на рожні. В якості альтернативи м'ясу іноді використовується фалафель, а замість лаваша інгредієнти можна загорнути в піту. УНІАН розповість, як зробити таке блюдо самостійно.

Раніше ми говорили про те, як приготувати хрусткі чебуреки.

Шаурма домашня зі свининою і картоплею

Враховуйте, що свинину і курку потрібно попередньо замаринувати зручним для вас способом.

Відео дня

Для приготування вам знадобляться:

  • Лаваш тонкий - 6-8 шт.
  • Свинина - 300-400 г.
  • Курка (будь-яка частина) - 300-400 г.
  • Картопля - 800 г
  • Помідори - 2 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 1 головка.
  • Майонез - 1 упаковка (400 мл).
  • Сметана (від 20%) - 1 упаковка (300 г).
  • Олія соняшникова нерафінована (за бажанням) - за смаком.
  • Перець чорний мелений, сіль - за смаком.

Змішати в глибокій ємності сметану і майонез, додати подрібнений часник, перець і сіль, перемішати і відставити в сторону. Мариновану свинину і курку нанизати на шпажки, викласти на решітку і запікати в духовці 40 хвилин при 180°C (до готовності).

Картоплю очистити, нарізати часточками, обсмажити до готовності, посипавши чорним перцем. Решту овочів нарізати кубиками, перемішати, заправити олією і сіллю. Зняти м'ясо зі шпаг, нарізати смужками. Розстелити на столі лаваш, змастити його соусом, зверху викласти порцію картоплі. Далі - шар м'яса і овочів, змастити соусом. Згорнути лаваш конвертиком і загорнути повністю так, щоб він не порвався. Чисту сковороду змастити олією, поставити на плиту, викласти шаурму. Обсмажити з двох сторін по 1-2 хвилини до готовності.

Шаурма з куркою - перевірений рецепт

Для приготування вам знадобляться:

  • Лаваш тонкий - 2 листа.
  • Куряче філе (велике) - 1 шт.
  • Сир твердий - 200-250 г.
  • Капуста білокачанна - 150 г.
  • Морква по-корейськи - 150 г.
  • Огірки мариновані - 2 невеликих.
  • Помідор свіжий - 1 шт.
  • Майонез - 5-6 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Зелень свіжа (петрушка, кріп) - 0,5 невеликого пучка.
  • Часник - 2-4 зубчики (за смаком).
  • Олія рослинна для смаження - 2 ст. л.
  • Паприка мелена - 2 ч. л.
  • Перець кайенський - 1 щіпка (за смаком).
  • Часник сушений гранульований - 1 ч. л.
  • Приправа для курки - 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Сіль - за смаком.

Куряче філе промити, нарізати смужками. Викласти в миску, посипати сіллю, сушеним часником, паприкою меленою, приправою для курки, кайенським перцем і чорним меленим перцем. Полити рослинною олією, перемішати, залишити маринуватися на 1-1.5 години. В іншій ємності змішати майонез і сметану, додати до них подрібнену зелень і часник. 

Капусту промити, нашаткувати, огірки нарізати слайсами, помідори - кружечками, сир натерти на тертці. На сковороді, змащеній олією, обсмажити шматочки курки з двох сторін до готовності. Готове м'ясо загорнути у фольгу і залишити на 5-10 хвилин. По закінчення цього часу нарізати курку дрібними шматочками.

Розгорнути лист лаваша, змастити його соусом. Зверху викласти шари по черзі - м'ясо, капуста, огірки, помідори, корейська морква і сир. Загорнути шаурму в рулет, обсмажити на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.

Вас також можуть зацікавити новини: