Що приготувати з кабачків на вечерю / depositphotos.com

Кабачок - корисний, низькокалорійний і гіпоалергенний овоч. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а не тільки смажений у клярі або оладках. Розповідаємо, що приготувати з кабачків на вечерю швидко і з доступних продуктів.

Фріттата з кабачками

Фрітатта - це італійський омлет з добавками. У нього кладуть овочі, зелень, м'ясо, сир. Кабачки теж можна.

Інгредієнти:

Відео дня
  • кабачок - 1 шт. (середній);
  • болгарський перець - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйця - 4 шт.;
  • молоко - 1/2 склянки;
  • зелень - пучок;
  • олія - 2 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком.

Очистіть кабачок від шкірки і насіння і наріжте тонкою соломкою. Наріжте соломкою перець, цибулю - дрібними кубиками. Подрібніть зелень. 

Обсмажте цибулю до м'якості, додайте кабачки, посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою і готуйте ще 2 хвилини. Збийте яйця з молоком, додайте зелень, солодкий перець, перемішайте. Залийте сумішшю кабачки з цибулею. Готуйте на повільному вогні на сковороді або поставте в духовку - на 15-20 хвилин.

Піца з кабачків

Страви їз тертих кабачків бувають не тільки оладками. Приготуйте, наприклад, кабачкову піцу - для неї не потрібно замішувати тісто і в цьому її головний плюс.

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;
  • яйце - 1 шт.;
  • куряча грудка - 1 шт.;
  • помідор - 1 шт.;
  • твердий сир - 100 г;
  • кріп - 1 пучок;
  • петрушка - 1 пучок;
  • зелена цибуля - 1 пучок;
  • борошно - 5 ст. л.;
  • сіль - 1/2 ст. л.;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • вершкове масло - 50 г;
  • панірувальні сухарі - 2 ст. л.

Натріть кабачки на крупній тертці, відіжміть, щоб позбутися від зайвої вологи. Додайте яйце, подрібнену зелень, борошно, сіль, перець, перемішайте.

Змастіть форму вершковим маслом, присипте сухарями. Викладіть приготоване тісто, зверху покладіть відварене філе курки і слайси помідора. Посипте зверху натертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

Суп-пюре з кабачків

Якщо духовку включати не хочеться, то можна приготувати простий і дієтичний супчик. З вершками він виходить дуже ніжний.

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;
  • вершки-200 мл;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • кріп - 1 пучок;
  • житні сухарики (за бажанням).

Натріть кабачки на дрібній тертці.

Порада: краще взяти молоді овочі, без насіння.

Покладіть в каструлю, залийте водою - вона повинна покрити м'якоть. Готуйте на середньому вогні, до стану каші. Посоліть, збийте блендером. Додайте подрібнений кріп і злегка теплі вершки, перемішайте. Подавати можна з сухариками.

Мариновані кабачки

Для цієї закуски кабачки досить замаринувати - вони набудуть гостро-солодкого смаку і прекрасні в поєднанні з рибою або м'ясом.

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • часник - 2 зубчики;
  • чорний мелений перець - 1/2 ч. л.;
  • червоний перець (пластівці) - 1/2 ч. л.;
  • кріп - 1 пучок;
  • оцет - 2 ст. л.;
  • олія - 6 ст. л.;
  • мед - 2 ст. л. 

Наріжте кабачки за допомогою овочечистки тонкими довгими слайсами, посоліть і залиште на 30 хвилин. 

Для маринаду змішайте подрібнений кріп, роздавлений часник, чорний і червоний перець, масло і мед. Злийте з кабачків сік, покладіть їх в маринад на 2-8 годин. 

Котлети з кабачків і курки без борошна

М'які та повітряні виходять котлети з кабачків і фаршу.

Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт;
  • куряча грудка - 500 г;
  • сіль - 1 ч. л.;
  • яйця - 2 шт;
  • картопляний крохмаль - 3-4 ст. л.;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • олія - 3 ст. л.

Натріть кабачок на середній тертці, посоліть, перемішайте, залиште на 5 хвилин. Відіжміть сік. Перекрутіть на фарш курячу грудку, збийте яйця. Змішайте кабачки, фарш, яйця, крохмаль, поперчіть. Сформуйте невеликі котлети й обсмажте їх на розігрітій олії на середньому вогні - спочатку до рум'яності з одного боку, потім переверніть, накрийте кришкою й смажте ще кілька хвилин.

Закусочний торт з кабачків

Якщо кабачкові оладки вже порядком приїлися - не смажте їх більше. Приготуйте цей закусочний торт - з овочевою начинкою і гострим соусом.

Інгредієнт:

  • кабачки - 1,2 кг;
  • морква - 2 шт.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • олія - за смаком;
  • сіль - за смаком;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • зелень - 1/2 пучка;
  • сметана - 300 г;
  • помідори - 4 шт.;
  • яйця - 3 шт.;
  • борошно - 4-5 ст. л.

Натріть на крупній тертці моркву, подрібніть цибулю і обсмажте на олії до рум'яності. Посоліть. Змішайте сметану, роздавлений часник і подрібнену зелень. Наріжте тонкими слайсами помідори.

Натріть на крупній тертці кабачки, посоліть, залиште на 15 хвилин і відіжміть. Збийте яйця з сіллю, додайте до кабачків. Всипте туди ж борошно, перемішайте.

Викладіть на розігріту сковороду порцію тіста і розрівняйте. Обсмажте з обох сторін до рум'яності. Посмажте таким же чином все тісто. Дайте коржам охолонути.

Зберіть торт: покладіть корж на тарілку, змастіть соусом, додайте обсмажені овочі і слайси помідора, посоліть. Накрийте другим коржем і повторюйте, поки не закінчаться коржі. Поставте торт в холодильник на 1 годину, перед подачею посипте зеленню і прикрасьте помідором.

Мафіни з кабачків

Страви з кабачків в духовці бувають не тільки солоні. Наприклад, можна приготувати солодкі кекси з кабачків. Про те, що всередині, будете знати тільки ви.

Інгредієнти:

  • кабачки - 190 г;
  • олія -120 мл;
  • цукор - 150 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • ванільний цукор - 1 ст. л.;
  • молоко - 2 ст. л.;
  • борошно - 220 г;
  • розпушувач - 1 ч. л.;
  • сода - 1/2 ч. л.; 
  • сіль - 1/2 ч. л.; 
  • кориця - 1 ч. л.; 
  • мускатний горіх - дрібка.

Розігрійте духовку до 220°C. 

Натріть кабачки. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю і мускатний горіх. Збийте вершкове масло з цукром, ванільним цукром, яйцями та молоком. Додайте кабачкову м'якоть, перемішайте. Додайте рідкі інгредієнти до сухих, знову перемішайте.

Розкладіть тісто по формах на 2/3 висоти - металеві форми потрібно прокласти паперовими. Випікайте кекси з кабачків 5 хвилин, зменшіть температуру до 180°C і готуйте ще 15 хвилин. 

Вас також можуть зацікавити новини: