
Його додають до салатів і супів, консервують і запікають. Ми пропонуємо кілька чудових рецептів із болгарського перцю, які сподобаються навіть найвибагливішим гурманам. Раніше ми розповідали про те, як консервувати болгарський перець на зиму.
Страви з перцю в духовці - апетитні "Човники"
- перець болгарський - 3 шт;
- фарш м'ясний - 250 гр;
- круглий рис - 60 гр;
- помідори - 3 шт;
- твердий сир - 50-60 гр;
- рослинна олія - 40 гр;
- сметана - 100 гр;
- петрушка - кілька гілочок;
- сіль, перець - за смаком.
Промити рис. Закип'ятити 0.5 л. води, посолити і всипати рис. Перемішати і варити на невеликому вогні 15-20 хвилин. Наприкінці злити воду, рис остудити.
Вимити помідори, розрізати на половинки, натерти їх на тертці, шкірку викинути. Змішати в окремій мисці фарш, рис і помідори. Вимиту петрушку нарізати і додати в ємність. Інгредієнти перемішати, посолити та поперчити за смаком. Розігріти духовку до 180°C.
Болгарський перець вимити, розрізати вздовж навпіл. Видалити насіння і плодоніжки, змастити перець олією і злегка посолити. Викласти всередину перцю раніше приготовлену масу. Форму для запікання змастити олією, викласти перці і зверху змастити сметаною. Сир натерти на дрібній тертці та посипати перці.
Запікати страву 35-40 хвилин за 180°C, подавати гарячою.
Дієтичний фарширований перець без м'яса - неймовірний "Рататуй"

- баклажани - 2 шт;
- кабачки - 2 шт;
- помідори - 7 шт;
- ріпчаста цибуля - 2 шт;
- болгарський перець - 4 шт;
- часник - 4 зубчики;
- оливкова олія - 100 мл;
- мелена паприка - 1 ч.л;
- трави прованські, сіль, зелень петрушки - за смаком.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на оливковій олії до золотистого кольору. Із трьох помідорів зняти шкірку, у перців видалити плодоніжки та насіння. Нарізати овочі кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати 10 хвилин, потім подрібнити в блендері. Готовий соус рівномірно розподілити по формі для запікання.
Читайте такожЯк приготувати окрошку: рецепти улюбленого літнього супурозігріти до 180°C. Баклажани та кабачки вимити, очистити від шкірки. Їх разом із помідорами, що залишилися, нарізати кружальцями і викласти на соус, чергуючи між собою. Посолити за смаком. Оливкову олію змішати з подрібненим часником і покрити сумішшю овочі.
Форму накрити фольгою і відправити в духовку. Запікати 30 хвилин за 180°C. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин. Готовий "Рататуй" посипати нарізаною петрушкою і подавати до столу.
Смажений болгарський перець - рецепт салату
- кабачок - 330 гр;
- перець болгарський - 150 гр;
- горіхи волоські - 30 гр;
- цибуля зелена - 20 гр;
- кріп свіжий - 10 гр;
- часник - 2 зубчики;
- олія соняшникова - 40 мл + 1 ст.л для заправки;
- соєвий соус - 1 ст.л;
- сіль, перець - за смаком.
Кабачок вимити, витерти насухо, обрізати краї та нарізати спочатку кружечками, а потім брусочками. Перекласти овоч у миску, посипати сіллю і перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб із нього пішла зайва волога. Віджати кабачок від зайвої рідини, обсмажити на сильному вогні 7-8 хвилин, помішуючи. Перекласти овоч у тарілку.
Перець промити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати смужками. У тій самій сковороді обсмажити перець 5 хвилин. З'єднати перець із кабачком.
Крупно порубати волоський горіх, зелену цибулю промити та дрібно нарізати, часник очистити та подрібнити. Додати інгредієнти до овочів, перемішати. За бажанням перед подачею салат можна прикрасити петрушкою або кропом.
Вас також може зацікавити: