Кубик масла зробить гречку неймовірно ніжною / фото ua.depositphotos.com

Питання: "як приготувати гречку?" мучило, напевно, кожного хоча б раз у житті. Читайте на УНІАН, як правильно зварити цю крупу і які прості страви з гречки можна приготувати. 

Як правильно готувати гречку

Для приготування гречки потрібно:

  • крупу перебрати і промити;
  • обсмажити її на сухій гарячій сковороді протягом 3-4 хвилин;
  • помістити в посуд для варіння з товстим дном, додати воду в співвідношенні 2 до 1;
  • посолити - на 1 склянку гречки потрібно 1/2 ч. л. солі;
  • після закипання вогонь потрібно зменшити і варити близько 20 хвилин.

Виконавши всі стандартні кроки, все одно залишається питання, як урізноманітнити гречку. Поліпшити смак каші можна, якщо покласти кубик вершкового масла, додати свіжу зелень і залишити під кришкою на кілька хвилин. Це зробить її більш ніжною і ароматною.

Відео дня

Що зробити з вчорашньої гречки: котлети, оладки і запіканка.

Котлети з гречки з картоплею

  • Готова гречка - 2 склянки
  • Картопля - 2 штуки
  • Масло для обсмажування
  • Сіль, чорний перець і сушений кріп
  • Панірувальні сухарі

Картоплю помити, натерти тертці і віджати сік. Гречану крупу злегка прогріти, додати картоплю, спеції і перемішати. Маса буде трохи липнути до рук. Щоб легше було ліпити, можна змочувати долоні в холодній воді. Котлети обвалюють в паніровці і смажимо. Для кращого ефекту після обсмажування можна залишити їх на мінімальному вогні під закритою кришкою

Гречана запіканка

  • Готова гречана крупа - 500 г
  • Сир - 100 г
  • Відварене м'ясо - 500 г
  • Часник - 2 зубці
  • Цибуля - 1 штука
  • Сметана або йогурт - 80 г
  • Розпушувач-0,5 ч. л.

Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до золотистості. М'ясо дрібно нарізати і додати до цибулі на кілька хвилин. Потім остудити суміш і додати сметану.

Гречку подрібнити в блендері до стану пюре. Додати спеції, розпушувач, натертий сир і перемішати.

Форму змастити маслом, викласти половину гречки, потім м'ясо і накрити кашею, що залишилася. Запіканку змастити сметаною і випікати близько 20 хвилин при 200 C.

Солодкі оладки

Якщо ви готували солодку кашу і тепер не знаєте, що зробити з вчорашньої гречки, вам знадобиться цей рецепт.

  • Готова гречка - 2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Згущене молоко - 2 столові ложки
  • Масло для обсмажування

У холодну гречку додати злегка збиті яйця і згущене молоко, а потім змішати. Сковорідку з маслом поставити на вогонь розігріватися. Тісто для обсмажування викладаємо ложкою. Оладки смажимо до легкої скоринки. Подавати їх краще теплими зі сметаною або джемом.

Вас також можуть зацікавити новини: