Як варити кукурудзяну кашу / фото ua.depositphotos.com

Кукурудзяна каша – дуже поживна, смачна і дієтична страва. Вона прекрасно засвоюється організмом і рекомендується для дитячого харчування, а її калорійність становить всього 140 ккал/100 г. Така каша може бути як солоною (з грибами, бринзою або шкварками), так і солодкою (з родзинками, ягодами, варенням).

Варіації кукурудзяної каші існують у багатьох народів світу: італійська полента, молдавська і румунська мамалига, український банош. Зварити таку крупу зовсім не складно, якщо дотримуватися пропорцій. Готувати кашу можна на молоці або воді.

Як варити кукурудзяну кашу: покрокова інструкція

  1. Промийте крупу під проточною водою 2-3 рази.
  2. Для середньої консистенції каші візьміть співвідношення крупи і води 1:4. Якщо долити води, то каша буде нагадувати рідку манну кашу. При співвідношенні 1:2 кукурудзяна каша буде густою.
  3. У каструлі з товстим дном доведіть до кипіння воду або молоко.
  4. У киплячу рідину всипте сіль або цукор. Всипте крупу.
  5. Варіть кукурудзяну крупу 25-30 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
  6. Періодично помішуйте крупу, щоб вона не пригоріла.

Як варити кукурудзяну кашу в мультиварці

Крупу добре промийте і всипте в чашу мультиварки. Залийте водою або сумішшю молока і води. Рідини повинно бути в 4 рази більше, ніж крупи. Посоліть кашу і готуйте 50 хвилин в режимі "Молочна каша" або "Каша".

Що додати в кукурудзяну кашу

Щоб каша була смачнішою, за 3 хвилини до готовності в неї можна додати обсмажені овочі або гриби, шматочок вершкового масла, смажені помідори, натерту бринзу, шкварки, спеції за смаком, зелень. У солодку кашу в середину варіння вливають склянку гарячого молока, а в кінці приготування додають фрукти, горіхи, варення.

Як приготувати банош

Український банош – це густа кукурудзяна каша, зварена на вершках або сметані. Страва ідеально поєднується з грибами, шкварками, зеленню і смаженою цибулею. Смачний рецепт баноша ми публікували на нашому сайті.

Як варити кукурудзяну кашу: рецепт з відео

Вам також може бути цікаво: