Затримання Марії Цвєткової / REUTERS

Журналістку Reuters Марію Цвєткову затримали після акції протесту 27 липня — попри на наявність акредитації для роботи на мітингу. Через деякий час їй прийшла повістка у військкомат — на ім'я Марій Володимирович Цвєтков.

Журналістка розповіла «Медуз», що повістки масово розсилали всім затриманим на мітингу, незалежно від того, чи перебувають вони на військовому обліку.

Читайте такожВлада Москви намагається відвернути увагу від протестів фестивалями, альо артисти відмовляються виступати

Відео дня

"Повістку в військкомат мені прислали офіційним шляхом. Я не дуже хочу говорити, яка офіційна особа мені її вручала і де вона працює, тому що ця офіційна особа сказала більше, ніж потрібно сказати. Особа сказала мені, що по всім держорганам пішов наказ пробивати затриманих по всіх базах — судові пристави, податкова, по військовому обліку, — щоб якщо у когось є борги — нагадати про ці борги, якщо хтось бігає від армії — теж нагадати йому", - розповіла Цвєткова.

"За версією офіційної особи, у повістці написано «Маріо», але я там розгледіла букву «і» та «ю». У військкоматі сказали, що можна не йти. Папір підписаний військовим комісаром Кунцевського району", - додала журналістка.

фото сторінка Маріїї Цвєткової у Facebook

Їй пояснили, що повістки відправляли всім затриманим, хто перебуває і не перебуває на військовому обліку.

Як повідомляв УНІАН, що вже два тижні поспіль у Росії проходять масові протести, пов'язані c недопуском незалежних кандидатів до участі у виборах до Мосміськдуми, які відбудуться 8 вересня. Новий мітинг заплановано на 10 серпня. Кожна акція супроводжується великою кількістю затриманих, серед яких не тільки протестувальники, але і звичайні перехожі.