Спочатку слідство підозрювало, що дівчинку ґвалтував хтось з родичів / фото pixabay.com

У російській Читі суд зобов'язав Забайкальський крайовий перинатальний центр виплатити 1,25 мільйона рублів батькам новонародженої дівчинки, у піхві якої медсестра забула серветки.

Читайте такожРосіянин три дні блукав підвалами лікарні після операціїПро це пише Сноб.

Зазначається, що дівчинка народилася в січні 2017 року. Медсестра побачила, що у дитини вагінальна кровотеча і з допомогою пінцета ввела в тіло немовляти дві синтетичні серветки.

Відео дня

Новонароджена провела в лікарні ще тиждень, але медсестра не витягла серветки та нікому не повідомила про них при виписці. У результаті дівчинка прожила зі сторонніми предметами в тілі ще три місяці, через що у неї утворився пролежень, розвинувся вульвовагініт і «була пошкоджена дівоча пліва».

Щодо медсестри було порушено кримінальну справу про навмисне заподіяння легкої  шкоди здоров'ю і залишення в небезпеці. Однак її закрили в травні, оскільки термін давності притягнення до відповідальності минув.

Читайте такожУ Росії жінка під час селфі прострелила собі головуПри цьому коли сім'я дитини звернулася до правоохоронців, спочатку порушили кримінальну справу про насильницькі дії сексуального характеру. Слідчі підозрювали членів сім'ї, в тому числі шестирічну сестру потерпілої, їх батька і тітку з інвалідністю.

У результаті батьки разом з адвокатом змогли встановити походження серветок – їх використовували в перинатальному центрі для протирання устаткування. Пізніше медсестра зізналася у скоєному. На допиті вона розповіла, що збиралася витягнути сторонні предмети, але забула, хоча мати скаржилася їй на вагінальні виділення у дочки. За словами медсестри, вона переживала за дитину, але боялася зізнатися. У результаті жінка розкаялася і попросила вибачення у батьків.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Росії медики поскаржилися на низьку зарплату.